SEGRE

TRIBUNALS RECURSOS

Junqueras acata el 155 “per imperatiu legal” i aposta “pel diàleg i la negociació”

Amb els consellers cessats d’Esquerra, no renuncien a les seues conviccions polítiques || Els exconsellers del PDeCAT i Jordi Sànchez demanen comparèixer al jutge del Suprem i sol·liciten l’excarceració

Moment de la presentació oficial ahir de les candidatures d’Esquerra Republicana.

Moment de la presentació oficial ahir de les candidatures d’Esquerra Republicana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident cessat de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras i la resta d’exconsellers d’ERC empresonats des del 2 de novembre passat han remès un escrit al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena en el qual demanen la seua posada en llibertat i diuen acatar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, si bé afirmen que no renuncien a les seues conviccions polítiques, encara que prometen defensar-les per “les vies del diàleg i la negociació”. Acaten l’article 155 “per imperatiu legal” i demanen declarar davant del magistrat. El seu advocat apunta que, segons la seua opinió, en el procés independentista no hi ha “indicis de la concurrència dels delictes de rebel·lió i sedició, ja que no hi ha constància dels elements típics de l’alçament violent o tumultuari”. Consideren que els fets pels quals se’ls imputa, rebel·lió, sedició i malversació, no són més que “el legítim exercici de drets fonamentals que haurien de ser protegits en lloc de perseguits”, ja que és “la mateixa Constitució espanyola” la que, segons la seua opinió, ha “de protegir el dissident polític dins dels seus principis de tolerància al discurs polític pacífic, fins i tot quan l’esmentat discurs és pertorbador o xocant”.

Per la seua part, els exconsellers del PDeCAT i el president de l’ANC, Jordi Sànchez, demanen també comparèixer davant del magistrat del Suprem, al qual demanen la seua excarceració.

Rovira va afegir ahir que la seua candidatura està disposada a guanyar les eleccions i a governar Catalunya siguin quines siguin les traves que trobin en el camí i va insistir que ha promès a Junqueras que assumirà “el que faci falta”.

tracking