SEGRE

ACCIDENT FERROVIARI

El descarrilament d'un tren a Sevilla per les pluges provoca 35 ferits, dos de greus

El sinistre s’ha produït a la línia Màlaga-Sevilla, que havia estat suspesa per les fortes precipitacions i inundacions a la zona || El comboi portava a bord un total de setanta passatgers

Equips de rescat al costat del tren descarrilat, on es pot apreciar que la zona estava negada per les fortes precipitacions.

Equips de rescat al costat del tren descarrilat, on es pot apreciar que la zona estava negada per les fortes precipitacions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 35 ferits, dos dels quals greus, és el resultat del descarrilament d’un tren de mitja distància que va tenir lloc ahir a Arahal, a Sevilla. Els ferits de gravetat, un home i una dona, van ser traslladats en helicòpter fins a l’Hospital Virgen del Rocío. L’home presentava un quadre amb ferides de més gravetat, mentre que la dona es trobava en una situació més estable encara que amb múltiples fractures.

El comboi, que transportava 70 passatgers a bord, va patir l’accident a la línia que connecta Màlaga amb Sevilla, que havia estat suspesa des de les 7.45 del matí per les inundacions produïdes pel temporal de pluja que va afectar la zona.

Els primers equips d’emergència van tenir greus dificultats per accedir al lloc de l’accident

El primer avís que van rebre els serveis d’emergències es va registrar a les 10.12. Es tractava d’un passatger que va informar que el tercer vagó del comboi havia patit un descarrilament entre les estacions d’El Sorbito i Arahal. Concretament, el sinistre es va produir en el punt quilomètric ferri 22, a la línia de bifurcació d’Utrera-Fuente de Piedra, que no estava afectat per la suspensió de la via, aixecada cap a les 9.25 hores del matí.

Una vegada rebut aquest avís, es van desplaçar fins a la zona diversos efectius de seguretat i emergències, entre aquests dos equips d’emergències sanitàries del 061, mitjans aeris amb personal mèdic i diversos equips de dispositius crítics i urgències de la zona, que van partir amb tren des de la mateixa estació d’El Sorbito.

Tot i així, segons va afirmar l’alcalde d’Arahal, Miguel Ángel Márquez, els primers dispositius desplaçats es van trobar amb “greus problemes d’accessibilitat” com a conseqüència de les pluges, que van deixar els viaranys i camins impracticables i van dificultar l’accés fins al lloc de l’accident.

Després del sinistre, el ministeri de Foment, Adif i Renfe van destacar en un comunicat conjunt que, al rebre la notícia sobre la incidència, es va posar en marxa el protocol de seguretat establert.

Per la seua part, la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, va exigir explicacions a Adif per la reobertura de la “línia en aquestes condicions”.

Andalusia registra un temporal de pluges i inundacions El temporal de pluges va descarregar ahir a la meitat sud de la Península. En algunes províncies andaluses, com Màlaga, se’n van registrar una quarantena, la majoria a Campillos, poble que també va estar afectat per la suspensió de la via en la qual va ocórrer l’accident ferroviari.  Antonio Sanz, delegat del Govern central a Andalusia, va visitar la zona i va afirmar que “les filtracions d’aigua poden provocar una afectació a la via en qualsevol moment”, recordant que havia estat tallada anteriorment a sis quilòmetres de distància d’on va tenir lloc l’accident. “L’evolució de les filtracions d’aigua ha derivat a provocar una afectació a la via”, va concloure. Mentrestant, Arahal va registrar un total de 110 litres durant el dia d’ahir, a banda de diversos successos com desbordaments en rierols i talls de carreteres, com a l’A-384, que uneix Campillos i Jerez de la Frontera (Cadis).  Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, s’espera que ara el temporal es desplaci fins al sud-est peninsular.

Equips de rescat al costat del tren descarrilat, on es pot apreciar que la zona estava negada per les fortes precipitacions.

Equips de rescat al costat del tren descarrilat, on es pot apreciar que la zona estava negada per les fortes precipitacions.EFE

tracking