SEGRE

EUA POLÈMICA

Un exassessor d’EUA confessa mentides a l’FBI sobre Rússia

Diu que l’equip de campanya de Trump li va demanar que contactés amb Moscou || Tillerson desmenteix el seu possible acomiadament

L’exassessor de seguretat nacional Michael Flynn.

L’exassessor de seguretat nacional Michael Flynn.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Michael Flynn, exassessor de seguretat nacional del president dels EUA Donald Trump, es va declarar ahir culpable d’haver mentit a l’FBI sobre les seues converses amb l’ambaixador rus als Estats Units, fets pels quals podria ser condemnat a cinc anys de presó. Flynn es va entregar ahir a les autoritats i va presentar la seua declaració de culpa davant del magistrat Rudolph Contreras, a Washington DC.

Segons va reconèixer ahir, durant un interrogatori el 24 de gener, Flynn va mentir a l’FBI sobre el diàleg que va tenir amb l’ambaixador rus als Estats Units, Serguei Kisiliak, respecte a unes sancions que el llavors president Barack Obama va imposar a Rússia el 29 de desembre del 2016 pel seu paper en el robatori de documents al Partit Demòcrata.

Fonts de la Casa Blanca neguen qualsevol tipus de contactes amb alts càrrecs russos

Segons fonts d’ABC News, Flynn es va declarar disposat a testificar davant de la investigació especial sobre la possible ingerència russa en les eleccions dels Estats Units que el llavors candidat Donald Trump li va donar “ordre directa d’entaular contacte” amb Rusia. A més, de nou segons fonts de la cadena, Flynn “està preparat per testificar contra el president Trump, contra membres de la família Trump i contra altres integrants de la Casa Blanca.”

La campanya de Trump i, posteriorment, la seua administració, van negar aquesta classe de contactes i fins al moment només s’han pronunciat de manera extraoficial. “Era d’esperar, i creiem que Flynn ha comès un important error de judici”, segons un alt responsable de la Casa Blanca, sota condició d’anonimat, a la cadena

CNN

.

En un altre ordre de coses, el secretari d’Estat dels Estats Units, Rex Tillerson, va dir ahir que la informació en premsa sobre el seu possible acomiadament d’aquí a setmanes o mesos és “risible” i va evitar aclarir si ha conversat sobre aquest assumpte amb Donald Trump.

Segons The New York Times, Trump vol reemplaçar Tillerson per l’actual director de l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA), Mike Pompeo.

tracking