SEGRE

SOLIDARITAT AMB EL GOVERN CESSAT I ELS JORDIS

Barcelona clama “llibertat per als presos”

Més de 50.000 persones van assistir al concert organitzat per l’ANC, que destinarà els beneficis a la ‘caixa de resistència’ || Fan una crida a participar en la gran manifestació de Brussel·les de dijous

Convocada per les entitats sobiranistes per demanar la posada en llibertat dels exconsellers i els 'Jordis'

Manifestació a Barcelona per la llibertat dels "presos polítics"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones van acudir ahir a l’estadi Lluís Companys de Barcelona per demanar la llibertat dels consellers del Govern cessat, a banda de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, respectivament, en un concert de l’ANC que va començar pocs minuts després de les 16.00 hores amb una versió heavy d’Els Segadors a càrrec d’A Sound of Thunder. Des del primer segon, el grup nord-americà va arrancar crits d’eufòria entre els assistents amb un Catalans i catalanes, ja som aquí”.

Per la seua part, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, va agrair l’èxit d’aquesta iniciativa solidària, que va reunir més de 50.000 persones. “Som un país que lluita cantant i que canta lluitant”, va afirmar Alcoberro, mentre que va recalcar que “volem ciutadans i ciutadanes lliures en un país lliure”. I és que les proclames a favor de la “llibertat” van ser les grans protagonistes durant les tres hores del concert, el benefici del qual es destinarà a finançar les despeses econòmiques i judicials derivades del procés sobiranista.

“Som un país que lluita cantant i que canta lluitant”, va reivindicar el vicepresident de l’ANC

El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, també va ser present en l’acte a través d’una videoconferència des de Brussel·les i va agrair haver demostrat “com és el poble de Catalunya”, al mateix temps que va demanar als seus seguidors que no abandonin l’“esperança” i segueixin “dempeus” per arribar al “somni” que representa la independència.

Dels quaranta artistes i grups de música que van participar en la vetllada, va destacar l’actuació de La Banda Impossible, Els Amics de les Arts, Els Catarres, Búhos i Bonobos, i Gemma Humet.

El colofó de l’acte va arribar amb la interpretació de Monica Green, que al costat de la resta d’artistes va posar punt final al concert amb la cançó We shall overcome, de Joan Baez.

tracking