SEGRE

CRISI NACIONS UNIDES

Els EUA abandonen el pacte de l’ONU sobre immigrants i refugiats

Decisió adoptada per Trump, que rebutja el dictat de les polítiques sobre refugiats i migració || Ultima la visita a la Gran Bretanya per a finals de febrer

El president nord-americà, Donald Trump, amb la seua esposa als jardins de la Casa Blanca.

El president nord-americà, Donald Trump, amb la seua esposa als jardins de la Casa Blanca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units van anunciar ahir la seua retirada del Pacte Mundial de l’ONU sobre Migració i Refugiats, una decisió presa en darrer terme pel president, Donald Trump, encoratjat per un dels seus més pròxims assessors, l’ultranacionalista Stephen Miller, davant l’escepticisme del Departament d’Estat i l’única oposició de la persona que finalment va haver de declarar la sortida de l’organització: l’ambaixadora davant de Nacions Unides, Nikki Haley. “Estem orgullosos de la nostra herència d’immigrants i el nostre lideratge moral al brindar suport a les poblacions de migrants i refugiats a tot el món”, segons va declarar Haley. “Però les nostres decisions sobre les polítiques d’immigració han de ser preses pels nord-americans i només pels nord-americans. Nosaltres decidirem la millor manera de controlar les nostres fronteres i qui rebrà autorització per entrar al nostre país”, va reblar.

Els Estats Units acaben així la seua vinculació amb un pacte basat en la declaració de Nova York del 2016, a què es va unir el llavors president Barack Obama, i per al qual l’Alt Comissariat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) havia de proposar a l’Assemblea General el 2018 un pla d’acció per a moviments d’immigrants i refugiats. “Moltes disposicions de la Declaració són incompatibles amb la política dels EUA sobre immigració i refugiats, així com amb els principis de l’administració Trump”, segons el document de retirada, confirmat pel secretari general de l’ONU, António Guterres.

D’altra banda, Donald Trump planeja realitzar una visita de treball al Regne Unit els dies 26 i 27 de febrer del 2018 –convidat per la premier Teresa May–, va informar ahir The Sunday Times, que cita fonts coneixedores d’aquests preparatius.

Així mateix, el cap de Pressupost de la Casa Blanca, Mick Mulvaney, va expressar la disposició de la Presidència a acceptar una lleugera pujada de l’impost de societats per garantir que la reforma fiscal ja aprovada al Senat rebi el vistiplau de la Cambra de Representants.

Trump dubta de l’actuació de l’FBI en la investigació a ClintonDonald Trump va tornar ahir a utilitzar el seu compte personal de Twitter per carregar contra dos dels principals fantasmes del seu passat, Hillary Clinton i James Comey, amb motiu de la investigació de l’FBI sobre els correus electrònics de l’exsecretària d’Estat.

tracking