SEGRE
Miquel Iceta.

Miquel Iceta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE vol que la comissió que avaluarà el model territorial serveixi per buscar “un marc de convivència a Catalunya”. Els socialistes fan aquesta proposta “davant del greu deteriorament de la normalitat constitucional i estatutària, l’abandó del diàleg i de la negociació política, les violacions de la legalitat i la forta fractura social que s’ha produït a Catalunya”.

El que pretén el grup del PSOE al Congrés és que aquesta comissió, impulsada per Pedro Sánchez, que iniciarà els treballs el pròxim mes de gener, serveixi per “obrir un espai formal de diàleg imprescindible per emprendre i donar sortida a l’actual situació i desenvolupar un diàleg entre les forces polítiques dirigit a oferir un marc de convivència per a Catalunya dins de la Constitució i la llei”.

Per la seua banda, el candidat del PSC, Miquel Iceta, va avançar ahir a Barcelona que, si és escollit president, els seus tres “primers gestos immediats” seran convocar agents econòmics i socials i trucar al president del Govern central, Mariano Rajoy, i al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Així mateix, va destacar que votar el PSC és garantia que es governarà amb el diàleg, la negociació i el pacte, i va reivindicar que la seua candidatura és la que garanteix que es pot canviar de rumb i recosir totes les ferides que ha causat el procés, i s’ha erigit com el garant del canvi tranquil que Catalunya necessita. Pel que fa a la manifestació sobiranista d’ahir dijous a Brussel·les, ha destacat que respecta el dret a la participació i a la manifestació, i ha apuntat que, “en democràcia, la força es demostra el dia que es vota amb totes les garanties”.

tracking