SEGRE

PSC

Pedro Sánchez veu "esperit de remuntada" i afirma que Iceta "es bolcarà" en buscar recursos econòmics" per a Catalunya

Ordeig demana "parlar menys de patriotisme" i més de "diners per a les famílies" i Ros diu que el 155 "no ha de servir per dirimir conflictes" en al·lusió a l’art de Sixena

Pedro Sánchez veu

Pedro Sánchez veu "esperit de remuntada" i afirma que Iceta "s'abocarà a buscar recursos econòmics" per a CatalunyaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aprecia "esperit de remuntada" del PSC en les eleccions del 21-D i assegura que el presidenciable socialista, Miquel Iceta, "s’abocarà a la recerca de recursos econòmics per a Catalunya". Durant un míting en el Teatre de l’Escorxador de Lleida, Sánchez va fer una picada d’ull a la polèmica proposta d’Iceta per millorar el finançament català, encara que sense pronunciar-se sobre el seu contingut.

"Parlar de millorar el finançament autonòmic és un debat de cohesió social i territorial", va afirmar Sánchez, que va dir que això suposa "proposar solucions a problemes reals, al drama de la desigualtat." Una cosa que va contraposar amb la "disciplència i l’immobilisme" del PP i la "seua mitja taronja" (en al·lusió a Cs); i amb l’independentisme, que "va voler trencar amb Espanya i només va aconseguir trencar Catalunya".

El presidenciable socialista, per la seua part, va apuntar que el conflicte entre Catalunya i Espanya "hagués estat molt diferent" amb Sánchez en la presidència del Govern: "un president amb principis i del segle XXI, en lloc del XIX". Així mateix, va ironitzar sobre les crítiques que ha rebut la seua proposta de finançament autonòmic: "És la primera vegada que des de partits catalans critiquen que demanem més diners per a Catalunya", va dir, i va respondre a les crítiques des de PP i Cs recordant que la treu en el deute català "és una cosa que ja va plantejar el catalanista radical Cristóbal Montoro".

El número u de la llista del PSC per Lleida, Òscar Ordeig, va exigir "parlar menys de patriotisme i més de diners per a les famílies" i va qualificar els líders independentistes d’"oportunistes" que "s’han servit dels sentiments de la gent per conservar els seus privilegis".

Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va al·ludir al "petit problema" de l’art de Sigena, a menys de 12 hores de què expiri el termini que el jutge ha concedit per a la seua devolució i de què agents de policia puguin emportar-se les obres en litigi del Museu Diocesà. Va afirmar que el 155 "ha servit per restaurar l’ordre estatutari i constitucional" però "no ha de servir per dirimir conflictes entre administracions".

tracking