SEGRE

El Suprem ordena noves diligències que podrien portar a imputar Rovira

Marta Rovira.

El Suprem ordena noves diligències que podrien portar a imputar RoviraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del Supremo Pablo Llarena ha sol·licitat noves diligències en la causa pel procés cap a la independència i planeja estudiar, una vegada tingui els resultats, si imputa més persones, entre qui podria figurar la candidata d’ERC a les eleccions catalanes, Marta Rovira. En tot cas, fonts de l’alt tribunal han informat que les noves diligències no es dirigeixen concretament contra Rovira ni contra cap persona sinó que, en principi, es limiten simplement a demanar dades objectives a la Guàrdia Civil.

La intenció del jutge és saber si hi va haver un concert per a la independència entre els representants de CDC, ERC i les associacions independentistes ANC i Omnium Cultural, així com l’Associació de Municipis per a la Independència, i en quins actes concrets es va plasmar aquest suposat pla. Vol saber a més si alguna d’aquestes associacions ha sufragat els esmentats actes.

I també conèixer el paper en tot això de les persones ja imputades en la causa o d’altres, per exemple les que fossin membres de l’anomenat Comité Estratègic, del que segons el document EnfoCat formava parteix l’esmentada Rovira, entre d’altres.

El document denominat EnfoCat determinava suposadament el full de ruta a seguir després de la declaració unilateral d’independència (DUI) i en ell es parlava d’un comitè estratègic format pel president i vicepresident del Govern, membres de grups parlamentaris independentistes i els presidents i vicepresidents d’ANC, Òmnium i Associació de Municipis per a la Independència (AMI).

El valor del document Enfocat com a prova ha estat qüestionat per algunes defenses dels imputats.

En tot cas, el jutge vol esbrinar, sempre a partir d’investigacions de la Guàrdia Civil, si aquest suposat concert incloïa mobilitzacions públiques i possibles actes violents, i també si s’han utilitzat fons públics en els esmentats actes, cas que s’hagin dut a terme.

Així, exigeix investigar que fons públics s’han pogut fer servir en iniciatives anul·lades o prohibides pel Tribunal Constitucional, com podrien ser campanyes de disseny i promoció de vídeos promocionals del referèndum, cartells, paperetes, urnes, registre de catalans a l’estranger i altres semblants. Demana també un informe "individualitzat" i "seqüencial" sobre possibles actes violents comesos en el context del procés independentista. A més, vol saber què va fer el conseller d’Interior, Joaquim Forn, com a responsable de les forces de seguretat catalanes, relació amb tot això.

El magistrat reclama també el jutjat 13 de Barcelona, que ha instruït un sumari sobre fets vinculats amb la causa, diverses actuacions que ha practicat en relació amb el procés secessionista. El mateix jutge cita en la seua providència els delictes de rebel·lió, sedició, prevaricació o malversació en els quals hi podria haver implicats els investigats en la causa o altres nous imputats.

tracking