SEGRE

PREMIS NOBEL DRETS HUMANS

L’ICAN construeix un emotiu al·legat antinuclear al rebre el Nobel de la Pau

Fihn celebra el guardó amb una supervivent d’Hiroshima.

Fihn celebra el guardó amb una supervivent d’Hiroshima.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears (ICAN) va apressar ahir les potències atòmiques, al rebre el Nobel de la Pau a Oslo, a unir-se al tractat de prohibició d’aquests arsenals per posar fi a l’“amenaça” sobre la humanitat.

“Representem l’única elecció racional, representem els que refusen acceptar les armes nuclears com un element del món, unir els seus destins a les línies d’un codi de llançament. La nostra és l’única realitat possible, l’alternativa és impensable”, va afirmar la directora executiva, Beatrice Fihn, que va recollir el Nobel en una emotiva cerimònia al costat de Setsuko Thurlow, supervivent de la bomba atòmica que el 1945 els EUA van llançar sobre Hiroshima (Japó).

D’altra banda, a Estocolm, el president de la fundació dels Premis Nobel, Carl-Hendrik Heldin, va denunciar que els drets humans fonamentals “estan sent ignorats” al món, “n’és un exemple terrible el tracte dels rohingyes a Birmània”. Aquest tema de preocupació internacional va arribar així a la cerimònia presidida pels reis Carles Gustau i Sílvia de Suècia per entregar els premis Nobel de Física, Química, Medicina, Literatura i Economia, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans.

tracking