SEGRE

Avançament 2a enquesta: Guanya Esquerra i puja el bloc unionista

Avançament 2a enquesta: Guanya Esquerra i puja el bloc unionista

Avançament 2a enquesta: Guanya Esquerra i puja el bloc unionista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'avançament de la segona enquesta de SEGRE per a les eleccions del 21 de desembre al Parlament de Catalunya dóna, de nou, una victòria d'Esquerra Republicana i una lluita per la segona posició entre Ciutadans i Junts per Catalunya, que estarien en empat tècnic. El matís que reflecteix aquesta segona enquesta és en el percentatge d'intenció de vot, que mostra clarament una baixada generalitzada del bloc independentista. A la inversa, mostra una pujada d'intenció de vot cap al PSC i el PP. Ciutadans, en intenció de vot, cauria més de tres punts.

Escons

Pel que fa a la probabilitat d'obtenir escons a la demarcació de Lleida, i com a conseqüència de la caiguda de vot, ERC, Junts per Catalunya i la CUP veurien perjudicada la seva forquilla d'escons particular reflectida a la primera enquesta, en benefici del PSC i del PP. Per la seva banda, Catalunya En Comú - Podem entraria a la lluita per un escó. 

Participació

Pel que fa a la participació, el percentatge de població que no votaria baixa del 30% de la primera enquesta a prop del 25%. Així, la participació pujaria al 75% del cens cridat a les urnes. 

L'enquesta completa, a SEGRE

A l’edició del diari de demà divendres 15 de desembre us donarem totes les dades i percentatges d’aquesta segona enquesta d’intenció de vot de SEGRE, realitzada per Infortécnica a través de 1.751 trucades telefòniques i en un periode comprès entre el 4 i el 13 de desembre. L'enquesta és un mostreig probabilístic aleatori simple i té un marge d'error del 2,39%.

Gràfic de l'avançament

A l'edició de demà editarem aquest gràfic amb totes les dades, percentatges i partits. 

 

tracking