SEGRE

LA CARA DE...

Marc Solsona: «Democràcia o 155: això és tot»

Número 2 de Juntsxcat a Lleida

«Democràcia o 155: això és tot»

«Democràcia o 155: això és tot»ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A l’última entrevista que li vaig fer va acabar demanant a Espanya que respectés el resultat de les eleccions. Dos anys després Puigdemont és a Brussel·les i Junqueras, a la presó.

Espanya no ha respectat el resultat del 27-S. Mai hauria cregut que la policia pegués a gent indefensa per votar. El 129 president de la Generalitat, Artur Mas, està inhabilitat i el 130, Carles Puigdemont, a l’exili per treballar perquè la gent pogués votar.

Si Puigdemont torna, l’empresonaran?

Si Puigdemont guanya, no crec que s’atreveixin a empresonar el president català ratificat a les urnes. Les del 21-D són unes eleccions imposades en les quals s’ha de decidir entre Rajoy i Puigdemont, democràcia i 155. Això és tot.

En el seu Twitter hi ha crítiques al que vostè anomena “banda del 155”.

Els anomeno banda perquè són tres partits que et diuen: o voteu el que volem o 155. En aquestes eleccions no s’ha d’elegir president. Ja existeix i es diu Puigdemont. El que cal fer és restituir-lo. A ell i a tot el seu Govern. El 21-D és com una segona volta de l’1-O.

Li consta si és veritat el que va dir Marta Rovira sobre les amenaces de morts als carrers?

El president ens va informar el 26 d’octubre que li constava que podia desplegar-se l’exèrcit i que hi podia haver morts.

Fins i tot així veu possible la independència?

Sí. La bola de neu ha baixat i si el 21-D derrotem el 155 Espanya no podrà mantenir una actitud violenta. Europa no l’hi permetria.

A JuntsxCat no hi ha les sigles del PDeCAT. Tindrà el suport del partit després del 22-D?

Per descomptat. El PDeCAT està completament amb Puigdemont. S’ha triat aquest nom, amb molts independents, per donar una màxima transversalitat i pluralitat a la llista.

Algunes enquestes donen Ciutadans com a guanyador.

S’aprofita que el PP li ha fet la campanya.

Per què?

Perquè ha donat la cara per l’A por ellos i el 155. Cs és un partit nascut per acabar amb la immersió lingüística i l’escola catalana. Un partit sense cap alcaldia (Cs) i un altre amb només una i un 8% de vots a Catalunya (PP) volen decidir la política catalana. El 21-D cal evitar-ho. Repeteixo: es tracta de Puigdemont o 155.

tracking