SEGRE

POLÍTICA

Borrell: "Arribarà un dia en què arribem a les mans""

L’exministre socialista critica els "efectes" econòmics del procés

Borrell:

Borrell: "El Govern ha de proposar solucions possibles d'aconseguir"SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre socialista Josep Borrell ha afirmat avui en un acte de campanya a Lleida amb empresaris de Lleida que el "Govern que surti de les eleccions del 21-D ha de posar els peus a la terra i proposar solucions a assumptes immediats i possibles d’aconseguir”. Borrell ha assegurat que "el que ha passat a Catalunya en els últims 8 anys no ha estat positiu", un període durant el qual "Catalunya no ha guanyat la independència i ha perdut una part de la seua autonomia, que recuperarà, però que ha perdut".

L’exministre ha explicat que "els efectes negatius per a l’economia encara estan per vindre. Amb referència als costos del procés, ha afirmat que "són molt elevats" i que "l’economia i la societat acabaran patint tant que acabaran trencant-se i arribarà un dia en què arribem a les mans". En aquest sentit, ha apuntat que "no hi ha hagut cap reconeixement internacional" i que "si hi ha un tema en el qual hi ha unanimitat al món és que la independència de Catalunya no té cap suport internacional, perquè és un problema que ni els va ni els ve," perquè les fronteres no es trenquen de manera unilateral". Davant de les acusacions d’alguns partits sobiranistes, que asseguren que Espanya és un país "franquista", l’exministre l’ha rebutjat i ha afirmat que "si fóssim un Estat franquista, els Jordis haurien pogut fer la passejada com si fossin toreros a les portes del tribunal?".

Per la seua part, el candidat del PSC per Lleida, Òscar Ordeig, ha explicat que "la política catalana s’ha polaritzat, entre l’immobilisme d’uns i la unilateralitat d’altres" i va assegurar que "s’ha fet molt mal a l’economia" i que ara "Lleida és menys competitiva".

tracking