SEGRE

Iceta proposa de ser investit amb el suport "transversal" de comuns, Cs i PPC

Miquel Iceta

Iceta proposa de ser investit amb el suport "transversal" de comuns, Cs i PPCEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, ha proposat una "investidura transversal" que el faci president amb suport dels comuns, Ciutadans i PP, ja que les úniques opcions després del 21D seran "un president independentista, Iceta president o repetir eleccions", escenari que portaria a "prolongar" el 155.

Iceta ha protagonitzat un esmorzar-col·loqui organitzat per Primera Plana-El Periódico de Catalunya, en el qual ha constatat que es "mor de ganes de ser president", en considerar que és "la persona millor preparada per desenvolupar una política de reconciliació" a Catalunya

Però ha deixat clar que en cap cas no acordarà una investidura amb Xavier García Albiol (PP) i Inés Arrimadas (Cs) per fer presidenta a aquesta última. "No crec en una investidura acordada entre PP, Cs i PSC. No crec perquè crec que els números no donen i perquè no respon a la transversalitat del país". Segons el seu parer, només existeixen tres escenaris després del 21D: "Un president independentista, un Miquel Iceta president o la repetició d’eleccions. D’aquest últim no vull ni sentir parlar i el primer no tindrà majoria, pel que crec que l’escenari Iceta president no només és desitjable, sinó possible".

"Vull una investidura transversal. Què m’agradaria? Rebre el suport dels comuns, Cs, PPC i del meu grup parlamentari per a una investidura. Aspiro a assolir la investidura amb aquesta configuració, amb combinacions de vot a favor i abstencions. I perquè crec que els ciutadans no es mereixen que els tornem a convocar a eleccions una altra vegada", ha insistit.

Iceta ha alertat que una repetició electoral "significaria la prolongació innecessària de la intervenció de les institucions catalanes per part de l’Estat", en al·lusió a l’article 155.

En qualsevol cas, ha fet una crida "a la gent que no es vulgui resignar al desastre de la independència, ni tampoc a la fractura d’una revenja", que concentrin els vots en la seua candidatura, apuntant que Cs i PP "poden contribuir al canvi, però no poden ser el canvi ni encapçalar el canvi que Catalunya necessita".

tracking