SEGRE

UE AGRICULTURA

Brussel·les deixa en mans dels Estats de la UE l’impacte del Brexit en la PAC

La UE discuteix el seu futur de cara al divorci del Regne Unit.

La UE discuteix el seu futur de cara al divorci del Regne Unit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari europeu d’Agricultura, Phil Hogan, va dir ahir que correspondrà als Estats determinar l’impacte que tindrà en la Política Agrària Comuna (PAC) en el període 2020-2027 la pèrdua de les contribucions del Regne Unit arran del Brexit.

Hogan, que va participar a París en una reunió organitzada per França per preparar el disseny de la PAC a partir del 2020, va subratllar que seran els països membres els que han de decidir si volen o no contribuir més per suplir el descens de fons pel final de l’aportació britànica. Va reconèixer que el Brexit tindrà “un gran impacte”, ja que amputarà a les arques europees entre 12.000 i 14.000 milions d’euros.

Per la seua banda, la ministra espanyola d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va subratllar que la PAC ha de continuar sent el pilar “imprescindible” per tenir una Europa “forta i competitiva”, i al seu torn va destacar la importància dels pagaments directes i el seu rebuig del cofinançament.

En un altre ordre de coses, Espanya s’ha postulat per allotjar el Centre de Vigilància de Seguretat de Galileu (GSMC) que haurà de sortir de Swanwick, al sud d’Anglaterra, a causa de l’abandó del Regne Unit de la Unió Europea, segons van informar fonts europees.

tracking