SEGRE

Desconvocada la vaga dels treballadors d'Iberia a El Prat

Els sindicats de la companyia havien convocat aturades parcials per Nadal per sobrecàrrega de feina

Viatgers a l'aerport del Prat

Desconvocada la vaga dels treballadors d'Iberia a l'aeroport d'El PratEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa d’Iberia Barcelona ha desconvocat les aturades parcials previstes a l’aeroport del Prat del 21 al 24 de desembre després d’assolir un acord amb la direcció que preveu l’aprovació d’un pla de desenvolupament industrial de l’aeròdrom. Els sindicats de la companyia havien convocat aturades parcials en plena campanya de Nadal per denunciar la sobrecàrrega de treball que el comitè assegura que pateix la plantilla i els incompliments d’acords per part de la direcció.

El president del comitè d’empresa, José Antonio Ramírez, ha explicat que l’acord, assolit amb la mediació de la Generalitat, "recull la majoria de les reivindicacions" dels sindicats i millorarà la situació de la plantilla. El comitè ha arribat a acords tant amb la direcció del servei d’assistència a terra (handling) com amb la direcció tècnica d’Iberia a Barcelona. La direcció s’ha avingut a més a continuar negociant "per evitar que El Prat entri en col·lapse en període de màxima afluència", segons ha assegurat en un comunicat UGT, sindicat majoritari en l’empresa.

En concret, els representants dels treballadors d’Iberia Barcelona reclamaven un pla industrial per a l’aeroport d’El Prat que contempli noves contractacions davant de la falta de personal. El sindicat assegura que l’empresa deu més de 7.000 hores de descans a la plantilla, que no poden disfrutar per la falta de personal.

La plantilla d’Iberia a Barcelona està integrada per alguna cosa més de 2.000 treballadors directes que s’encarreguen del procés de handling i manteniment aeronàutic de la companyia.

Les aturades convocades eren de quatre hores en diferents franges horàries durant els quatre dies de vaga, que comprenien unes de les jornades més complicades a l’aeroport del Prat per l’acumulació de passatgers.

tracking