SEGRE

ERC ACTES FINALS

Rovira: “L'Estat és demofòbic”

Míting davant la presó on hi ha tancat Junqueras || Meritxell Serret demana emocionada des de Brussel·les el vot per consolidar el projecte de República

257589_1.jpg

257589_1.jpgÒSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

La número dos de la candidatura d’ERC per Barcelona, Marta Rovira, va reclamar ahir a les portes de la presó d’Estremera l’alliberament del líder republicà, Oriol Junqueras. Allà va afirmar que l’empresonament del cap de llista demostra que l’Estat és “demofòbic i té por de la democràcia”, i va instar els dirigents polítics espanyols a “aprendre la lliçó que la democràcia sempre guanya i que és l’instrument per resoldre la discrepància política i defensar totes les idees”.

Per la seua part, Raül Romeva va afirmar que l’empresonament “injustificat” de Junqueras fa que “no hi hagi campanya en les mateixes condicions per a tothom”. “Hi ha hagut un candidat que no ha pogut parlar i que, quan ha emès un missatge, ha estat sancionat”, va subratllar Romeva, que va apuntar que això demostra que la presó preventiva “no té res a veure amb l’aplicació de la llei, és una mesura de caràcter polític i repressiu”. Durant l’acte, va transcendir que Junqueras ha pogut votar per correu.

Un grup ultra va intentar boicotejar el míting d’ERC a Estremera, però la Policia ho va impedir

Una desena de membres d’Hogar Social Madrid van provar de boicotejar l’acte republicà amb crits de “No ens enganyen, Catalunya és Espanya” i “Puigdemont a presó”. També es van referir a Junqueras corejant “On és l’osset, l’osset on és”. Agents de la Guàrdia Civil els van separar del míting, que va poder celebrar-se. D’altra banda, un grup de set eurodiputats de quatre grups de l’Eurocambra es van desplaçar a la presó d’Estremera per denunciar que no els permeten visitar els Jordis, ni el líder republicà, ni tampoc Joaquim Forn.

D’altra banda, l’exconsellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va demanar ahir el vot per consolidar el projecte de país i de República i va dir: “Ja n’hi ha prou de repressió i instrumentalització política.” Ho va dir durant l’acte de final de campanya d’ERC al pavelló de Vallfogona de Balaguer i a través d’una connexió en directe des de Brussel·les. Serret va assegurar que ERC guanyarà demà les eleccions per defensar un model de país basat en el respecte i així consolidar la República. Durant la seua intervenció davant d’un pavelló ple de gom a gom, Serret es va mostrar emocionada, encara que convençuda. “Per això és tan important anar a votar, per democràcia i perquè volem un país cohesionat”, va dir. “Guanyarem perquè Catalunya ho necessita i amb això guanyarem la llibertat d’un poble.” Així mateix, va advertir els presents que demà estiguessin atents: “No serà un dia electoral normal. El món sencer voldrà saber què passa amb la democràcia.” A l’acte també van intervenir Bernat Solé i Jordi Souto, entre d’altres.

257589_2.jpg

257589_2.jpgÒSCAR MIRÓN

tracking