SEGRE

TERRORISME ISLAMISTA

Detingut un exmarine fanàtic de Daesh que volia atemptar a San Francisco per Nadal

L’FBI troba armes, munició i una carta de comiat a casa seua || L’arrestat havia publicat missatges de suport a la matança a Manhattan del 31 d’octubre passat a Facebook

L’exmarine Everitt Aaron Jameson, en una imatge del seu perfil a Facebook.

L’exmarine Everitt Aaron Jameson, en una imatge del seu perfil a Facebook.FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FBI va detenir divendres l’exmarine Everitt Aaron Jameson com a sospitós de preparar un atac terrorista en nom de Daesh al moll 39 de San Francisco (Califòrnia) que s’hauria perpetrat demà dilluns, dia de Nadal. Aquest lloc és freqüentat per nombrosos turistes. Igualment, els agents federals li van imputar un delicte de conspiració per planejar un viatge a Síria amb l’objectiu d’unir-se a l’autodenominat Estat Islàmic. De fet, el mateix Jameson, de 26 anys, hauria confirmat que disposava de prou diners com per efectuar la travessia.

No obstant, després del retrocés de Daesh a la regió, hauria optat per portar a terme una matança en territori nord-americà. A començaments de desembre, un membre de l’FBI encobert va entrar en contacte amb l’exmarine, després que un confident donés l’alerta d’uns comentaris a favor del jihadisme i en suport a l’atropellament múltiple a Manhattan del 31 d’octubre passat, en el qual van perdre la vida vuit persones, que aquest jove havia escrit a Facebook.

Jameson va confessar a un agent encobert de l’FBI que estava “a punt per morir” a l’atemptat

L’ara arrestat es va oferir a l’agent federal per fer “el que sigui” en nom de Daesh.

Així mateix, va assenyalar que la seua experiència militar a l’“exèrcit dels infidels” li facilitaria la comissió de l’atac. En aquest sentit, Jameson va ser expulsat del Cos de Marines nord-americà el 2009 per “allistament fraudulent”, a l’haver mentit sobre els seus problemes d’asma per ser admès. Després d’això, el jove es va destacar per les seues habilitats com a franctirador. L’agent encobert va ser el que va aconseguir obtenir la informació sobre l’atemptat que l’adepte a Daesh estava preparant per al Nadal.

Així doncs, Jameson li va relatar que havia organitzat un atac amb explosius i armes de foc. Fins i tot li va demanar a l’agent federal que li subministrés el material necessari per a la massacre. Finalment, li va confessar que estava “a punt per morir”.

Els explosius havien de ser fabricats en una zona d’acampada allunyada i ser emmagatzemats a la mateixa casa de Jameson a Modesto (Califòrnia). L’FBI va trobar en aquest habitatge una carta amb diverses referències islàmiques en la qual s’atribuïa l’atemptat, així com el seu testament, diverses armes i una mica de munició.

Durant l’escorcoll, l’exmarine va manifestar als agents la seua adhesió a Daesh i la seua voluntat d’haver perpetrat l’atac terrorista.

Els agents van acordonar el recinte cap a les 10 de la nit, de manera que ja quedava poca gent a causa de l’hora. Fins al lloc dels fets es van desplaçar diversos equips d’experts en desactivació d’explosius. També va ser requerit un grup especialitzat en anàlisi química que provenia de Colònia. Després de realitzar les comprovacions, poc abans de les 3.00 de la matinada una portaveu de la policia germànica va explicar que el paquet “no és perillós, però continuem investigant”.

En aquest sentit, els primers indicis assenyalen que el paquet contindria una substància estupefaent, per la qual cosa es tractaria d’una entrega fallida de drogues.

La policia desallotja un mercadillo de Nadal a Bonn per falsa alarmaLa policia alemanya va desallotjar divendres a la nit un mercat nadalenc de la ciutat de Bonn per la presència als voltants d’un paquet sospitós abandonat. Els testimonis van explicar que algú que ocultava el rostre i es cobria les mans amb guants l’havia deixat allà.

tracking