SEGRE

CATALUNYA DESPRÉS DEL 21-D ACORDS

Ciutadans renuncia a formar govern al no veure pacte possible

El secretari general de Cs assegura que estaran “a l’expectativa” || “No descartem res perquè cal veure si els independentistes tenen vots per governar”

El secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas.

El secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va subratllar ahir que el partit manté la intenció de no intentar formar govern a Catalunya perquè el bloc constitucionalista no té majoria i Ciutadans no parlarà ni amb ERC ni amb la candidatura de l’expresident Carles Puigdemont.

En una entrevista a la Cadena Ser, Villegas va reiterar que Ciutadans es mantindrà “a l’expectativa” per veure si els qui pensen que “poden formar govern”, els independentistes, “tenen prou vots” per realment governar. “Nosaltres no renunciem a res, està clar que hem pogut guanyar les eleccions autonòmiques però també està clar que cal formar govern amb forces constitucionalistes i aquestes sumen el que sumen”, va resumir.

Respecte a la possibilitat que la candidata del partit taronja, Inés Arrimadas, exposi el seu programa de govern davant del Parlament, Villegas va replicar que fa temps que el presenten i tothom ja el coneix, per la qual cosa va insistir en la posició d’“esperar a veure com es desenvolupen els esdeveniments i si es pot o no formar majories”. A l’espera del que succeeixi, Villegas va assegurar que Ciutadans continuarà defensant els seus compromisos i vigilant perquè es compleixin les regles del joc.

D’altra banda, al ser preguntat per si la seua formació interpreta el missatge nadalenc del rei Felip VI com una mena de crida a fer reformes, Villegas va recalcar que Ciutadans sempre les ha defensat perquè Espanya sigui un “projecte atractiu”, però va insistir que “les reformes i la convivència han de fer-se dins de les normes que s’han establert”.

Quant a si el seu partit donarà suport als Pressupostos Generals de l’Estat que presenti el Govern del PP, va recordar que totes dos formacions tenen ja un “principi d’acord” encara que queden “alguns serrells per lligar”, de manera que així serà “si es compleixen els compromisos adoptats”.

“Nosaltres tenim un acord d’investidura amb el Partit Popular i exigirem que es compleixin les reformes acordades, està clar que al PP li costa i arrossega els peus, però és la nostra obligació”, va concloure el secretari general del partit taronja, que també va afegir que “si el PP es nega a fer les reformes, Ciutadans buscarà per a això el suport de les forces d’oposició”.

tracking