SEGRE

El PSC de Gimenells força avui un ple per retallar el salari a Dante Pérez

Dante Pérez.

Dante Pérez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gimenells celebra avui un ple extraordinari que votarà la recusació de l’alcalde, Dante Pérez, demanar-li la dimissió i retallar-li el salari que percep per exercir el càrrec. Mentre que les dos primeres tenen un caràcter merament simbòlic, la tercera sí que és vinculant per al primer edil.

El grup socialista ha forçat la convocatòria d’aquesta sessió després que Pérez anunciés la seua baixa del PSC i, l’endemà, es presentés a les eleccions del 21-D com a número dos del PP. Els populars es van quedar finalment sense representació per Lleida. Els socialistes pretenien en principi deixar l’alcalde sense sou, però ara es plantegen rebaixar-l’hi. Així mateix, el ple haurà de donar compte de la dimissió del regidor Vicente Sáez i iniciar els tràmits perquè un altre membre de la llista del PSC el rellevi.

Això obrirà la porta a una moció de censura que, altrament, seria impossible. Amb els vots del PDeCAT, amb 4 dels 9 edils, no n’hi ha prou per cessar-lo, mentre que els de membres del govern no es comptabilitzarien per destituir l’alcalde. L’única opció és que el nou edil passi a ser adscrit.

tracking