SEGRE

ÀSIA DIPLOMÀCIA

Kim Jong-un diu que té “un botó nuclear a la taula”

Assegura que el país ja és una potència nuclear i insta a anar més enllà el 2018 || Obre la porta al diàleg amb Corea del Sud

Sud-coreans observen Kim Jong-un en el discurs de Cap d’Any.

Sud-coreans observen Kim Jong-un en el discurs de Cap d’Any.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, va proclamar ahir al tradicional discurs de Cap d’Any que Corea del Nord es va convertir en potència nuclear el 2017 i va advocar per incrementar aquest any 2018 la producció d’armes atòmiques i de míssils balístics. “Aquest any hem de centrar-nos en la producció massiva d’ogives nuclears i míssils balístics i accelerar-ne el desplegament”, va assenyalar Kim després de proclamar a l’inici de la seua al·locució televisiva que el 2017 van aconseguir “la meta de completar la nostra força nuclear estatal”.

Kim, abillat amb vestit i corbata grisos, va dir que la capacitat atòmica nord-coreana és una font dissuasiva per als Estats Units, que no s’atreviran a iniciar una guerra ara: “Sempre hi ha un botó nuclear al meu escriptori”, va etzibar. “Això és una realitat, no una amenaça”, va dir el líder suprem, que va puntualitzar que el seu arsenal només s’utilitzarà quan existeixi una amenaça d’invasió o un atac.

Kim va dir que la capacitat atòmica nord-coreana és una font dissuasiva per als Estats Units

Davant del to amenaçador adoptat amb els EUA, Kim es va mostrar conciliador amb la veïna Corea del Sud, a qui va assegurar que el camí del diàleg està obert. “Quan es tracta de les relacions nord-sud, hem de reduir les tensions militars a la península coreana per crear un entorn pacífic”, va dir el líder nord-coreà, que creu que Seül hauria de respondre a les propostes del Nord en lloc d’animar les mesures nord-americanes que “amenacen la pau i la seguretat”.

Kim també va advocar per fer gala de la diplomàcia de l’esport amb l’anunci que el seu país està disposat a enviar una delegació als Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang de l’any 2018 que se celebraran el mes de febrer, en el que va suposar el primer anunci oficial sobre la voluntat del règim d’assistir a la cita esportiva al febrer. Un fet que Corea del Sud va celebrar.

tracking