SEGRE

PANORAMA

L'assassí de Diana Quer ja era “el principal sospitós” des del mes de novembre del 2016

La Guàrdia Civil no tenia “cap dubte” que El Chicle n’era l’autor, però no comptava amb proves per poder-lo detenir || L’ADN confirma que el cos que es va trobar al pou de Rianxo és el de la jove

El Chicle.

El Chicle.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falta de proves determinants, la coartada oferta i el fet de ser un “criminal espavilat” van impedir que José Enrique Abuín Gey, conegut com El Chicle i assassí confés de Diana Quer, fos detingut per la Guàrdia Civil només tres mesos després de la desaparició. Així ho va explicar ahir el coronel en cap de la Comandància de la Corunya, Francisco Javier Jambrino, que va afirmar que José Enrique Abuín Gey era el “principal sospitós” de la desaparició de la jove des del novembre del 2016, tres mesos després de la desaparició de la jove, quan l’homicida va explicar que durant la nit dels fets es trobava amb la seua esposa. I és que va ser ahir quan les proves de l’ADN van determinar finalment que el cos trobat dins d’un pou d’una nau industrial ja sense ús a prop del poble de Rianxo pertanyia a la jove madrilenya. Un pas de confirmació que va portar ahir la Fiscalia a iniciar els tràmits necessaris per reobrir oficialment el cas, de manera que es puguin analitzar les noves informacions de la “investigació tècnica”que es du a terme actualment en relació amb l’autòpsia del cos i a l’escorcoll i anàlisi del vehicle de l’autor confés de la mort de la jove i decidir si s’obren noves diligències. El Chicle, que ja es troba en presó incomunicada i sense fiança, va explicar en una de les seues múltiples versions després de quedar-se sense la coartada de l’esposa, que havia atropellat accidentalment la jove fent marxa enrere amb el cotxe mentre anava a robar gasoil i que, a l’espantar-se al veure el cos, va decidir pujar a la jove al vehicle i abandonar-la posteriorment en un descampat. Els agents van dubtar de la credibilitat d’aquesta versió d’Abuín, que va decidir posteriorment substituir-la i portar els agents fins al pou de la parròquia d’Asados, a Rianxo, on es va localitzar el cos sense vida de la jove madrilenya.

“És impossible” que morís atropellada, va explicar el coronel en cap Jambrina, que va dir que s’haurà d’esperar a les conclusions de l’autòpsia per determinar la causa de la mort de la jove. Tot i així, les primeres hipòtesis sobre el possible assassinat de la mort tenen a veure amb una possible estrangulació, ja que al pou d’aigua on es va trobar el cos de Diana Quer es va localitzar una “brida plàstica” i altres proves del crim com la bossa de la jove, va apuntar Jambrina.

El cadàver de Diana Quer estava lligat amb cordes i llastat amb maons de formigó al pou

La Guàrdia Civil va creuar les dades de posicionament dels mòbils de Quer i de l’assassí confés

La detenció d’El Chicle es va precipitar després que una altra jove denunciés un intent d’agressió sexual i de segrest a Boiro, a prop del lloc on es va perdre la pista a Diana Quer, durant la qual la jove va poder gravar amb el mòbil mentre el detingut la ficava al cotxe i que va fer que l’esposa d’Abuín retirés la coartada.

D’altra banda, tant el poble en el qual es va perdre la pista de Diana Quer, A Pobra do Caramiñal, com el municipi on va aparèixer el cos sense vida de la jove, Rianxo, segueixen amb consternació les notícies de la investigació.

El 24 de novembre passat, l’autor confés del crim de Diana Quer, José Enrique Abuín, va preguntar a la Guàrdia Civil què era el que coneixien els investigadors que s’ocupaven del cas i va trucar a un agent dient-li que “crec que m’estan seguint, tu saps per què?”.

Així ho va comptar ahir el coronel de la Unitat Central Operativa (UCO), Manuel Sánchez Corbí, durant una roda de premsa en la qual es van exposar els detalls principals que van fer que els agents assenyalessin cap a ell com a principal sospitós en la desaparició de la jove madrilenya. Durant les explicacions, Sánchez Corbí va comentar que el detingut “va cometre un error” a l’haver-se situat ell mateix a les festes d’A Pobra do Caramiñal amb la seua dona, i després de ser citat a declarar el 30 de novembre del 2016 com a testimoni, va afirmar haver sortit a robar gasolina, “no es va situar a A Pobra”. Tot i així, va explicar que “és un professional de la delinqüència en un terreny que domina, difícil de treballar”, per la qual cosa no tenien prou proves per detenir-lo. Després d’una investigació sobre vehicles en la qual en va aparèixer un sense determinar (que posteriorment es va descobrir que era el d’El Chicle), els agents van trobar el mòbil de Diana Quer en una ria de Taragoña. Va ser amb la informació extreta del telèfon de la víctima mortal amb la que els agents van poder creuar la informació amb la del telèfon mòbil d’Abuín. La ubicació dels dos aparells coincidia en espai i temps, una dada que va atansar els agents fins a convertir El Chicle en sospitós principal.

La mare del sospitós el qualifica de “monstre”

La mare de l’assassí confés de Diana Quer, José Enrique Abuín, conegut com El Chicle, va demanar ahir perdó a la família de Diana Quer i va titllar el seu fill de “monstre i assassí”. Durant una entrevista televisiva, la dona va explicar que “jo no vaig criar un monstre però s’hi va convertir, no puc més” i es va dirigir a la família de la jove madrilenya que va desaparèixer el passat 22 d’agost del 2016 per dir-los entre llàgrimes que “sento molt això que estan passant. Ho sento com si fos una filla meua”. En canvi, el pare d’El Chicle va defensar amb una actitud nerviosa i davant d’una altra càmera de televisió la innocència del seu fill, assegurant que “és mentida” i que “no mata una gallina ni un ratolí” perquè “no té collons”. A més, el pare va apuntar que “la Guàrdia Civil s’equivoca amb ell, les coses s’estan fent malament”.

El Chicle.

El Chicle.EFE

tracking