SEGRE

ERC descarta anar a noves eleccions encara que Junqueras no surti de la presó

Antoni Castellà

ERC descarta anar a noves eleccions encara que Junqueras no surti de la presóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat electe per ERC i portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha descartat aquest dijous que puguin repetir-se les eleccions a Catalunya si l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras no surt de la presó o no es produeix un acord dels independentistes per proposar candidat a la Presidència. En declaracions a les portes del Tribunal Suprem, on Junqueras assisteix avui a la vista del seu recurs contra la presó preventiva que li va ser acordada el 2 de novembre, Castellà ha considerat "lògic" que es produeixi el seu alliberament si Espanya fos un Estat "normal".

A més, ha donat per "absolutament" descartat que puguin haver de celebrar-se noves eleccions autonòmiques si Junqueras no surt de la presó, ja que hi ha un "mandat molt clar" dels 70 diputats "de les forces lleials a la república" per arribar a un acord i "donar viabilitat a aquell mandat de restituir el Govern" català. Per això, ha negat la possibilitat que no es produeixi un acord per proposar un candidat a la Presidència de la Generalitat, ja que seguiran endavant amb el mandat de la ciutadania a les urnes "que és el desenvolupament de la república en un to de democràcia de pau i per tant de negociació".

Segons el seu parer "no hi ha cap delicte" en l’actuació de Junqueras, que l’únic que ha fet és "obeir la voluntat del poble de Catalunya", que ha considerat "ratificat" en els resultats de les eleccions del 21 de desembre. "El lògic és que li deixin exercir el seu dret democràtic de representar als ciutadans que el van votar", ha assegurat Castellà, que ha afegit que aquesta decisió del TS "normalitzaria el que és l’Estat de dret normal en un país".

tracking