SEGRE

Junqueras argumenta davant del Suprem que és un home de pau que busca diàleg

Fiscal i acusació popular mantenen la seua petició de presó preventiva

El vehicle policial que ha transportat Junqueras des dels calabossos de l'Audiència Nacional fins al Suprem.

Junqueras argumenta davant del Suprem que és un home de pau que busca diàlegEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha argumentat durant uns dos minuts davant del Suprem, que ha revisat aquest dijous el seu recurs contra la seua presó preventiva, que és "un home de pau que busca el diàleg". Aquesta frase, juntament amb la manifestació que les seues conviccions religioses el porten també a defensar la pau, ha estat l’eix central de la intervenció que Junqueras ha realitzat al final de la vista que ha celebrat avui el tribunal, que ha acabat a les 13.00 hores.

"Junqueras ha demanat que el deixin representar en llibertat la gent que l'ha votat, que el deixin estar amb la seva família i també portar aquesta situació des de la via del diàleg bilateral i la negociació. Hi ha afegit l'acatament de les vies pacífiques", ha declarat el seu advocat defensor, Andreu Van Den Eynde, a la premsa, després de la vista.

Com ja se sabia, el fiscal ha mantingut la seva petició que es confirmi la presó preventiva, igual com l'acusació popular exercida per Vox.

Ambdós entenen que roman el risc de reiteració delictiva, un risc que va apreciar el magistrat Pablo Llarena, instructor del sumari pel procés cap a la Declaració Unilateral d'Independència en el qual està imputat Junqueras.

El jutge va ordenar la presó preventiva per aquesta raó i les acusacions consideren que la celebració de les eleccions a Catalunya no ha variat la situació.

En aquest sentit, Javier Orgega, líder del partit Vox, ha destacat en declaracions als mitjans que el risc de reiteració delictiva va "en contra dels arguments de naturalesa política" de la defensa, i es basa en els indicis que apunten a "una organització delictiva i un full de ruta" clara.

Així, el document EnfoCats, que recull l'esmentat full de ruta i que va ser confiscat al número dos de Junqueras, Josep María Jové, ha estat present en la declaració.

"Ha estat analitzat profundament, encara que la defensa pretén que Junqueras ho desconeixia", ha informat Ortega, per a qui aquest full de ruta que ve de l'any 2015 va ser estrictament seguida pels imputats, sota el lideratge de Junqueras.

Al contrari, la defensa de l'exvicepresident ha lamentat que hagin estat d'altres els que hagin fet un judici polític i que la fiscalia hagi qüestionat el dret de Junqueras a representar els seus votants.

"Junqueras ha afirmat que la seva aposta és pel diàleg, la negociació bilateral... això s'ha vist a la campanya i només per la intenció de crear un risc inventat de reiteració delictiva s'està oblidant per les acusacions. Aquest és el seu compromís personal", ha afegit, abans d'explicar que el pres, malgrat la seva situació, "està bé".

L'exvicepresident Junqueras ha arribat als calabossos de l'Audiència Nacional, procedent de la presó d'Estremera, poc més tard de les 9.30 d'aquest matí i cap a les 10.15 ha estat traslladat en un furgó de la Policia Nacional al Suprem. A les portes d'aquest tribunal s'han concentrat desenes de periodistes, abundant policia i un grup de polítics i simpatitzants d'ERC, el partit de Junqueras.

tracking