SEGRE

JxCat afirma que només hi ha un pla: "Restituir" Puigdemont

Carles Puigdemont a Brussel·les

JxCat afirma que només hi ha un pla: "Restituir" a PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat ha advertit aquest divendres que "només existeix un pla: restituir al president Carles Puigdemont", pel que rebutja l’afirmació feta ahir pel portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, segons la qual investir al líder republicà Oriol Junqueras podria ser un "pla B". En una comunicació interna difosa per Junts per Catalunya (JxCat) als membres de la seua candidatura, aquesta formació surt al pas, sense esmentar-ho de forma directa, de les declaracions de Rufián en el sentit que investir a l’expresident del Govern Oriol Junqueras podria ser "un pla B" si Puigdemont no torna de Brussel·les (Bèlgica) i no pot ser investit.

"Reiterem que només existeix un pla: restituir al president Puigdemont i al Govern legítim", afirma textualment JxCat al document, per la qual cosa, afegeix, "qualsevol altre pla és donar per bo el cop d’Estat de Rajoy i no respectar els resultats de les eleccions" del 21D.

Després de recordar que "en aquesta legislatura no hi ha cap majoria alternativa que no passi per Junts per Catalunya", la candidatura integrada a partir de la figura de Puigdemont defuig l’exigència d’ERC i de la CUP que expliqui clarament com pensa investir a Puigdemont si es troba a Brussel·les. "Qui ha d’explicar com es dóna compliment al que han votat els catalans és (el president del Govern espanyol) Mariano Rajoy", indica el document, que agrega: "és Madrid qui ha de posar fi al 155, al cop d’Estat que va dur a terme, alhora que insistim que cal respectar els drets polítics de tots els diputats que ha triat el poble de Catalunya".

Segons JxCat, "ara la prioritat és constituir la Mesa del Parlament i que aquesta tingui majoria independentista", ja que "els resultats electorals l’asseguren" i "aquests dies s’estan produint reunions amb la resta de partits contraris al 155, que volem que siguin discretes perquè siguin fructíferes". "Ja hem tingut primers contactes amb ERC i la CUP, però també els tindrem amb els comuns, que conformen el bloc democràtic i anti-155", precisa la formació de Puigdemont.

Encara que les esmentades reunions "són encara preliminars i sobretot centrades al marc general de com cal enfocar la legislatura", JxCat entén que finalment hi haurà acord "ja que la conseqüència dels resultats electorals, i la no acceptació del 155, sens dubte és la investidura del president Puigdemont".

tracking