SEGRE

SUCCESSOS GIRONA

Multa de 990 euros al matrimoni que va conviure amb el cadàver del seu fill

La fiscalia demanava tres anys de presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jutgessa ha condemnat a una multa de 990 euros el matrimoni nord-americà que va conviure durant almenys un mes amb el cadàver del seu fill de set anys, que va morir per causes naturals al domicili familiar a Girona a finals de l’any 2015. A la sentència, la titular del Jutjat Penal 1 de Girona els condemna per homicidi per imprudència menys greu al no tenir proves per atribuir-los un delicte d’homicidi per imprudència greu, com pretenia la Fiscalia, que reclamava tres anys i tres mesos de presó per a cadascun.

El menor va tenir una crisi asmàtica –d’intensitat no determinada– que requeria assistència mèdica especialitzada: el matrimoni Hopkins era conscient de l’agreujament de la seua salut però desconfiava del sistema sanitari i no el van portar a urgències, de manera que va morir al cap d’un temps que no s’ha pogut determinar, encara que els forenses el calculen en un mes o mes i mig.

El menor va poder morir d’un atac d’asma que requeria assistència mèdica que els pares van rebutjar

No obstant, la jutgessa considera que no hi ha proves directes per assegurar que els pares fossin conscients del greu risc de salut del menor amb resultat previsible de mort, tal com sostenia la Fiscalia.

Per la seua banda, un subinspector dels Mossos d’Esquadra va relatar que quan el dia dels fets van arribar al pis, arran de les queixes dels veïns per la pudor, ho van trobar tot molt brut i amb escombraries per tot arreu; quan van preguntar a la parella pel fill que faltava, el pare els va dir que estava dormint i que no el molestessin.

Com que els agents van sospitar que alguna cosa estranya passava, van pujar al pis superior malgrat els crit de la senyora i dels altres dos menors, i van trobar el menor mort tapat amb llençols en avançat estat de descomposició.

tracking