SEGRE

EUA POLÍTICA

La salut mental de Donald Trump passa novament a debat als EUA

El president nord-americà s’autodefineix com un “geni i molt estable” || La publicació d’un llibre de la seua vida revifa la possibilitat de ser apartat del poder

El controvertit Donald Trump viu una polèmica rere l’altra des que va arribar al poder fa un any.

El controvertit Donald Trump viu una polèmica rere l’altra des que va arribar al poder fa un any.EEUU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels

Estats Units Donald Trump, es va definir ahir com “un geni molt estable” en un intent de finalitzar les especulacions sobre la seua capacitat i estabilitat mental que han circulat per Washington arran de la publicació d’un llibre sobre la seua presidència. “Realment, al llarg de la meua vida, els meus dos grans actius han estat l’estabilitat mental i ser, com, realment llest” [sic], va assegurar a Twitter.

Els assessors del president “el veuen com un nen” i l’anomenen “idiota”, segons el llibre, ja un best-seller

Trump mostrava així la indignació pels rumors que ha despertat la publicació aquest divendres del llibre Fire and Fury (Fúria i foc), l’autor del qual, Michael Wolff, assegura que els funcionaris de la Casa Blanca qüestionen les habilitats del mandatari per governar. Segons ell, “el cent per cent” dels assessors del president “el veuen com un nen” i li diuen “idiota”, i el seu antic estrateg en cap, Steve Bannon, creu que el mandatari ha “perdut” el cap. Aquest rumor sobre l’entorn del president es va sumar a la revelació que, fa un mes, un grup de legisladors –la majoria demòcrates– van convocar una professora de psiquiatria a la Universitat de Yale, Bandy X. Lee, perquè els parlés sobre el que el comportament de Trump revela sobre el seu estat mental. “[Trump] Perdrà el control, i n’estem veient els senyals”, va dir Lee als legisladors.

Trump va donar més raons als que l’acusen de tenir un trastorn narcisista aquest dimarts, quan es va vantar a Twitter que, igual que el líder nord-coreà Kim Jong-un, ell també té accés a un “botó nuclear”, però que el seu és “molt més gran i més poderós”. Aquesta amenaça d’un atac nuclear, sumada a les revelacions del llibre i la reunió al Congrés, va revifar les especulacions sobre la possibilitat que Trump pogués ser apartat del poder mitjançant l’activació de la 25a esmena de la Constitució nord-americana.

La Casa Blanca demana 18.000 milions per al mur amb MèxicLa Casa Blanca ha demanat al Congrés 18.000 milions de dòlars per al mur fronterer amb Mèxic com una de les condicions en la negociació d’una solució migratòria als joves indocumentats coneguts com a dreamers (somniadors). Així ho va anunciar ahir en un comunicat el líder negociador per part dels demòcrates, el senador Dick Durbin, poc després que el diari Wall Street Journal donés l’exclusiva amb detalls sobre la proposta. Segons el legislador, la Casa Blanca va afegir a la llista de condicions d’octubre per a la negociació migratòria una petició “de divuit mil milions anuals en fons per a la construcció del mur fronterer”. Aquests 18.000 milions de dòlars es destinarien, segons les fonts del rotatiu Wall Street Journal, a la construcció de més de 1.126 quilòmetres (set-centes milles) de nova tanca fronterera i reemplaçaments d’altres d’existents.

tracking