SEGRE

POLÍTICA PARTITS

ERC veuria amb bons ulls que la CUP fes “un pas més” i s'impliqués en el Govern

Els republicans, disposats a facilitar als cupaires diputats perquè formin grup propi || Aspiren també a arribar a punts d’acord amb els comuns encara que en aquest cas no hi ha “excessiva pressa”

ERC denuncia que la justícia no és independent i no decideix la llibertat de Junqueras

ERC denuncia que la justícia no és independent i no decideix la llibertat de JunquerasEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC veuria amb bons ulls que la CUP fes “un pas més” per implicar-se en el Govern de la Generalitat en la pròxima legislatura. El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, va assegurar que seria “molt benvingut” aquest pas i es va mostrar disposat a parlar amb els cupaires “tant com faci falta per veure fins on volen arribar aquesta vegada”.

“No només travar l’estabilitat des del Parlament com ha passat en anteriors vegades, sinó que si està la possibilitat de fer un pas més i que aquesta estabilitat vingui també des de la implicació en el Govern estaríem disposats a parlar”, va declarar el portaveu.

Per a Esquerra, el més important és arribar a un acord amb Junts per Catalunya i la CUP

Sabrià es va mostrar “molt content” del treball fet amb la CUP fins ara però va assegurar que estarien encantats de valorar que els cupaires facin un pas més en aquesta legislatura amb una implicació no només parlamentària com s’ha produït en les anteriors legislatures sinó també en el Govern. El republicà va considerar que segurament aquest pas “seria bo per a tothom”.

En clau parlamentària, el portaveu d’Esquerra també es va mostrar “disposat a parlar” sobre cedir un diputat a la CUP perquè pugui tenir grup parlamentari propi i no quedar-se al grup mixt amb els quatre diputats obtinguts a les eleccions del 21 de desembre.

Tanmateix, va apuntar que el reglament del Parlament és “una mica més complex” que el del Congrés dels Diputats o el Senat, on va dir que és més habitual cedir diputats. Va afirmar també que la cessió dels diputats “té efectes fins a finals de la legislatura” però malgrat això per als republicans seria “perfectament parlable si la CUP ho planteja”.

Sobre el paper de la CUP en les negociacions per a la investidura, el portaveu d’ERC va explicar que fins ara les negociacions han estat bilaterals i creu que “probablement en els propers dies” es puguin alternar aquests contactes bilaterals amb altres entre les tres parts.

D’altra banda, també aspiren a arribar a punts d’acord amb els comuns, encara que aquests no tenen per què assolir-se abans del 17 de gener quan es constitueixi el Parlament sinó que es poden desenvolupar “sense excessiva pressa”.

Així, el portaveu dels republicans va manifestar que el primer que fa falta és buscar un acord amb Junts per Catalunya i la CUP en termes d’investidura i de govern i, després, “obrir-se a treballar tant com faci falta amb el grup dels comuns”.

“De les coses que s’han de corregir a Europa, la política de refugiats hauria de ser la primera. El Mediterrani ha de ser un mar d’esperança, no de mort”, va recalcar en un apunt al seu compte personal de la xarxa social Twitter, en la qual va compartir a més un vídeo del naufragi d’un vaixell davant les costes de Líbia aquest dissabte en què van morir almenys vint-i-cinc persones.

Puigdemont critica l’Estat per la política de refugiats El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, va demanar ahir diumenge “corregir” la política europea de refugiats i va criticar l’Estat espanyol per, segons ell, no acollir tots els refugiats que es va comprometre amb la Unió Europea (UE). Puigdemont també va defensar, des del seu exili a Bèlgica, que “els estats han de donar exemple i no sempre és així”, recordant que l’Estat espanyol només ha acollit 1.980 dels 17.337 refugiats als quals es va comprometre amb la Unió Europea, la qual cosa el president de la Generalitat cessat va titllar de vergonyós.

tracking