SEGRE

Rajoy veu "irreprotxable" la seua gestió de Catalunya i espera un Govern que acati la llei

El president del Govern, Mariano Rajoy, durant la seua intervenvió en la inauguració de l'Spain Investors Day.

Rajoy veu "irreprotxable" la seua gestió de Catalunya i espera un Govern que acati la lleiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, considera que l’Executiu va donar una resposta "irreprotxable" políticament al secessionisme a Catalunya i ara espera que aviat es pugui formar un Govern que acati l’ordre constitucional i l’Estat de dret. Rajoy ha defensat l’actuació del Govern davant de la declaració unilateral d’independència de Catalunya en la seua intervenció en l’obertura del fòrum econòmic Spain Investors Day, en el que es pretenen impulsar les inversions estrangeres en Espanya.

Després de reiterar que la incertesa política a Catalunya és "un repte per a Espanya i per a les seues institucions i l’"única ombra" que té davant de si l’economia espanyola, ha considerat l’independentisme català com una forma més del populisme que intenta proliferar a Europa. L’objectiu de tots ells ha dit que és posar en qüestió projectes polítics, sigui a Espanya o a la UE, que han permès garantir la pau, la prosperitat, la democràcia i els drets dels ciutadans a fi de fer prevaler els drets d’uns pocs. Per això creu que cal combatre’ls "des de la legalitat i la raó", una cosa que creu que és el que ha fet el Govern amb l’independentisme català. "S’ha sabut donar una resposta legal, democràtica i políticament irreprotxable a un atac sense parió a la nostra ordenació constitucional com va ser la declaració unilateral d’independència", ha afegit.

Ara, després de les eleccions del 21 de desembre, ha confiat que es pugui formar "aviat" un Govern que acati l’ordre constitucional i l’Estat de dret, i que la situació política es normalitzi. Rajoy ha dit que espera que tot això passi, i, si es confirma, ha reiterat que el creixement econòmic d’Espanya podria ser molt superior a les previsions actuals, probablement similar a les xifres dels últims anys. "I seran Catalunya i els catalans -ha postil·lat- els més beneficiats d’això".

El president del Govern ha elogiat així mateix que els agents econòmics i socials hagin reaccionat davant de la situació a Catalunya amb "intel·ligència, prudència i traça". Una actitud que creu que és conseqüència de què els espanyols saben que sense seguretat jurídica ni respecte a la llei no cap cap prosperitat econòmica.

tracking