SEGRE

El PSC no assistiria a una investidura telemàtica i la impugnaria davant del Constitucional

Iceta diu que també "farien la sessió des de casa"

Miquel Iceta

El PSC no assistiria a una investidura telemàtica i la impugnaria davant de ConstitucionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha avisat que si finalment s’acabés produint una sessió d’investidura de Carles Puigdemont per via telemàtica, el grup socialista no assistiria a l’hemicicle i la "faria des de casa", i impugnaria la investidura davant del Tribunal Constitucional (TC).

En declaracions a Catalunya Ràdio, Iceta s’ha referit a la possibilitat estudiada des dels grups independentistes sobre una eventual investidura telemàtica o delegada, motiu pel qual el PSC registra aquest matí un escrit dirigit a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, perquè doni llum verda a que els lletrats de la Cambra emetin un informe jurídic sobre això.

Iceta ha assegurat que si Puigdemont intenta ser investit presencialment, el seu grup participarà "de molt gust" en la sessió, però en canvi ha advertit que els socialistes no participaran "en un debat en el qual el candidat no hi sigui". "Ho farem des de casa. Que cada un ho faci des de casa seua", ha suggerit el dirigent socialista, que ha apuntat que és "obvi" que si finalment s’acaba produint una investidura d’aquest tipus, el PSC la "impugnarà" davant del TC.

En qualsevol cas, ha augurat que Puigdemont "no es presentarà a la investidura" i que "finalment s’obrirà pas en la majoria independentista la idea que no convé nomenar per a càrrecs a persones que no poden desenvolupar-los", recordant que això és el que ha portat Carme Forcadell i Artur Mas a renunciar a presidir el Parlament i el PDeCAT, respectivament.

"Si és un motiu per renunciar a presidir un partit o el Parlament, no ho és per presidir la Generalitat?", ha apuntat. "Necessitem un president que es presenti al Parlament i que governi des de Barcelona". Iceta ha demanat "de tornar al principi de realitat i a la normalitat institucional el més aviat possible" i ha opinat que finalment s’acabarà donant la fórmula plantejada per l’exconseller Andreu Mas-Colell d’un "Govern alternatiu" de caràcter "tècnic". "No se m’ocorre que pugui acabar de cap altra manera", ha dit.

Finalment, sobre la possibilitat que l’exconseller socialista Ernest Maragall, ara diputat d’ERC, acabi presidint el Parlament, ha considerat que "té una experiència política acreditadíssima que li dóna possibilitats per fer-ho molt bé", però ha reclamat a qui succeeixi Forcadell que "respecti" la legalitat i "preservi els drets del conjunt de diputats".

tracking