SEGRE

SONDEIG ELECTORAL

Ciutadans faria el ‘sorpasso’ a PP i PSOE en unes eleccions generals

El partit taronja superaria en gairebé 4 punts els populars || Arrimadas subratlla que són “alternativa de govern” i Méndez de Vigo li treu importància

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans es convertiria en la primera força política a nivell espanyol si se celebressin eleccions generals avui mateix. Així es desprèn d’una enquesta publicada ahir al diari El País, en la qual el partit liderat per Albert Rivera aconseguiria el 27,1% dels vots.

D’aquesta manera, faria el sorpasso tant al PP com al PSOE. Els populars quedarien en segona posició, amb el 23,2% dels sufragis, mentre que els socialistes serien tercers amb el 21,6%.

Igualment, aquest sondeig indica que Ciutadans seria el partit més votat a la majoria de nuclis urbans i que serien els més recolzats en tots els trams d’edat i situació econòmica.

Després de fer-se públic l’estudi, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va manifestar que s’ho pren amb “molta prudència”, però va assenyalar que “el que marquen totes les enquestes és una tendència claríssima”.

Així doncs, va destacar que la ciutadania valora “el treball que estem fent en un moment en què necessitem un projecte de reformes, un projecte de país”. Per això, Inés Arrimadas va afegir que el seu partit és “una alternativa de govern” perquè “dóna la cara” i no té “complexos”.

No obstant, el portaveu del Govern central, el popular Íñigo Méndez de Vigo, va voler restar importància a aquest sondeig, ahir, al finalitzar la reunió del Consell de Ministres.

En aquest sentit, va subratllar que “les coses canvien” i es va mostrar convençut que els votants taronges estan decebuts amb el comportament del partit de Rivera a Catalunya després del 21-D.

D’aquesta forma, va retreure a Ciutadans que hagi “llançat la tovallola” per formar un govern català no independentista, abandonant “qualsevol voluntat” d’intentar la investidura d’Inés Arrimadas com a presidenta de la Generalitat.

En qualsevol cas, Méndez de Vigo va assegurar que no se celebraran eleccions generals fins al 2020 i que el Govern de Rajoy continuarà amb el seu programa de reformes orientada a l’“interès general”.

?

Podem experimentaria un retrocés en intenció de vot i es quedaria amb el 15,1% dels sufragis. Aquest mal auguri per a la formació morada va coincidir amb el missatge de la número 2 dels socialistes, Adriana Lastra, recordant que el PSOE “té les portes obertes a tots els progressistes”. Així, Lastra va lloar Izquierda Unida i va dir que és una força “fonamental” en la història d’Espanya. Tot això al mig de les tensions entre Podem i el líder d’IU, Alberto Garzón, per reeditar la seua coalició de cara a les municipals del 2019.

Podem s’escalabra enmig de la seua crisi

tracking