SEGRE

POLÈMICA INSULT

Trump qualifica de “merda” alguns països

El president nord-americà és acusat de referir-se així a Haití, el Salvador i altres nacions africanes i, malgrat que ell ho nega ara, l’ONU el titlla de “racista”

El president nord-americà, Donald Trump.

El president nord-americà, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va ser acusat dijous d’utilitzar l’expressió “forats de merda” per referir-se a països com Haití o el Salvador. Trump hauria llançat aquest insult durant una reunió amb legisladors a la Casa Blanca, segons va avançar el rotatiu Washington Post, en el moment en què un parell de senadors li haurien plantejat un projecte de llei que atorgaria visats ciutadans de diverses nacionalitats que han estat retirades recentment del programa d’Estatus de Protecció Temporal, tals com Haití, el Salvador, Nicaragua o el Sudan. A més, Trump hauria mostrat la seua preferència pels immigrants noruecs davant els arribats de països del tercer món. Arran d’això, l’oficina de l’Alt Comissariat de l’ONU per als Drets Humans va titllar Trump de “racista” i el va assenyalar per incitar a la xenofòbia. En la mateixa línia, el Govern haitià es va declarar “indignat” per les paraules del mandatari nord-americà, alhora que va denunciar la seua “visió simplista i racista” respecte de l’illa caribenya. També l’Executiu salvadorenc va exigir respecte a la seua “dignitat” i va traslladar la seua protesta a la Casa Blanca. No obstant, Donald Trump va desmentir ahir haver pronunciat aquestes paraules i va dir que tot és una invenció dels demòcrates.

Trump també va cancel·lar ahir el viatge que tenia previst el Regne Unit amb l’excusa que els Estats Units van fer un mal negoci amb la venda de la seua seu diplomàtica a la capital anglesa. Així, va llançar les culpes a Barack Obama, quan el responsable de l’operació va ser el republicà George W. Bush. En un altre ordre de coses, el ministre mexicà d’Economia, Ildefonso Guajardo, va reiterar ahir que el seu país mai no pagarà el mur fronterer amb el veí del nord.

tracking