SEGRE

TRIBUNALS TRAMA GÜRTEL

El pacte fiscal-Correa marca l’inici del judici de la caixa B del PP de Camps

L’empresari va reconèixer en un escrit que havia cobrat en negre del partit a València || Les defenses al·leguen que els delictes de corrupció estan prescrits

L’assessor de Francisco Correa a l’arribada a l’Audiència Nacional.

L’assessor de Francisco Correa a l’arribada a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va anunciar ahir que rebaixarà la petició de pena per al presumpte líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, si continua col·laborant amb la justícia. Ho va fer a la primera sessió del judici contra l’excúpula del PP valencià per haver-se finançat presumptament a través de l’entramat Gürtel en les campanyes electorals del 2007 i 2008, en què estan acusats, entre d’altres, exalts càrrecs del partit regional com Ricardo Costa i Vicente Rambla, deu empresaris i els principals capitostos de la xarxa.

Durant les qüestions prèvies del judici, la fiscal Anticorrupció Miriam Segura va afirmar que serà en el moment de les conclusions definitives quan contempli una possible reducció de pena per a Correa, per al qual de moment demana vint-i-quatre anys i mig de presó, sota la condició que s’hagi demostrat a la vista col·laboració amb la justícia i intenció de reparar el dany causat. En aquesta línia de col·laboració, Correa, que està a la presó pel cas Fitur, va remetre fa uns dies un escrit al Jutjat Central del Penal en el qual va confessar que el Partit Popular de València va pagar en B a la trama Gürtel, en concret a l’empresa Orange Market, treballs en campanyes electorals o mitjançant factures fictícies a empresaris per treballs no realitzats. Pel que fa a l’exvicepresident del Govern valencià, Vicente Rambla, Juan Casanova, el seu advocat, va demanar el sobreseïment de la causa respecte al seu representat a l’estimar que són nuls els escrits de la Fiscalia i del Partit Socialista de València per no concretar els fets que se li atribueixen. Sobre aquesta qüestió, les defenses dels empresaris van demanar a la fiscal que no només rebaixi la petició de pena a menys de dos anys perquè no ingressin a la presó sinó que la substitueixi per multes, que ja han hagut de pagar per complir aquest acord amb la Fiscalia.

Retreu als advocats que exposin “un cop i un altre” les mateixes qüestions per anul·lar la causa

PSOE, Podem i Cs coincideixen que les seues explicacions són “insuficients”

En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, Cifuentes va insistir que va ser el seu govern el que va posar en coneixement de la Fiscalia que hi podria haver hagut irregularitats en algunes operacions del Canal de Isabel II durant mandats anteriors, per la qual cosa creu que no es pot dubtar de la voluntat de col·laboració amb la Justícia i de la voluntat de transparència del seu equip. Per la seua part, els grups d’oposició a l’Assemblea (PSOE, Podem i Cs) coincideixen que les explicacions de la presidenta madrilenya sobre per què el seu govern no va enviar a la comissió de corrupció diversos documents del Canal de Isabel II relacionats amb el cas Lezo són “insuficients”.

En aquesta mateixa línia, Ángel Gabilondo, portaveu del PSOE, va subratllar que les explicacions són “insuficients” i “poc versemblants”.

tracking