SEGRE

TRIBUNALS

El Bigotes diu que Camps va indicar la forma de finançament irregular del PP

Per finançar irregularment les campanyes electorals de 2007 i 2008

El Bigotes diu que Camps va indicar la forma de finançament irregular del PP

El Bigotes diu que Camps va indicar la forma de finançament irregular del PPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El responsable de la Gürtel a València, Álvaro Pérez, El Bigotes, ha confessat en el judici que l’expresident valencià Francisco Camps va indicar a l’exsecretari regional del partit Ricardo Costa la forma per finançar irregularment les campanyes electorals de 2007 i 2008.

"En la famosa reunió de Costa i Corretja -presumpte líder de la trama- (...) Ricardo crida davant de mi a la persona que li consultava sempre tot i li va dir que hi havia problemes seriosos de fer-ho d’aquesta manera i aquesta persona li diu que és l’única manera que hi ha de cobrar, i si li interessa, bé, i si, no que el deixi. Aquesta persona és Francisco Camps", ha explicat El Bigotes.

Pérez Alonso es refereix a la reunió que va mantenir amb Pablo Crespo (presumpte número 2 de la xarxa) i Ricardo Costa a finals de 2007 en la qual, segons els dos acusats, Costa els va dir que l’única manera de cobrar pel deute que havia contret el PP amb Orange Market (empresa de Gürtel) i que, segons Crespo, podria ascendir al milió d’euros, era facturant els treballsa altres empresaris.

Uns empresaris que tenien adjudicats contractes amb administracions públiques valencianes i que per llei no podien efectuar donacions a partits polítics.

El Bigotes ha continuat la línia de confessió que va començar el presumpte líder de la trama, Francisco Correa, que també ha seguit avui Crespo, i ha reconegut que el PP valencià tenia un sistema de finançament presumptament irregular, que a més Camps coneixia.

"Els pagaments es van realitzar de tres maneres: mitjançant efectiu, mitjançant factures amb conceptes que no eren els que corresponien i mitjançant factures correctes," ha assegurat.

El Bigotes, que ha dit que explicarà "molt més" del que ha relatat fins ara, ha explicat que va ser Camps qui el va animar a desplaçar-se a València a treballar en l’organització d’actes del PP.

"Me'l vaig pensar i em van contractar per fer la campanya que va portar a la presidència a Camps. Vaig entaular una amistat amb ell i em va dir que em fos allà a viure amb la meua família i així es va decidir, tan senzill com això", ha explicat El Bigotes, que ha dit que vol ser "el més gràfic possible" en la seua declaració.

Ho va fer perquè anteriorment a aquesta data, ell s’encarregava d’organitzar els mítings en què intervenia l’actual president del Govern, Mariano Rajoy, en els quals "si falla el micròfon es veu en el telenotícies".

I com era un treball "vertiginós" i la pressió era brutal i feia mal al fetge i a la vida, va decidir marxar a València per consell de Camps, que va conèixer a través de l’empresari Alejandro Agag.

Encara que, segons El Bigotes, "n’hi ha molts que ara esquincen les vestidures", el cert és que "són molts els PP de totes les comunitats els que han treballat amb nosaltres".

I ha afegit: "Tenia una targeta de seguretat del PP per no haver de passar els controls i la segueixo tenint per si de cas algú la necessita", ha dit.

El Bigotes també ha dit que ell s’encarregava de "demanar els diners que se li devien a Orange Market" però que "mai en la vida" se li va consultar res i que ara no vol saber "res d’Orange Market ni de la mare d’Orange Market".

A més, s’ha queixat que en el judici "no hi són tots els que són ni són tots els que hi són", doncs segons ell, hi ha més responsables que els que estan asseguts a la banqueta dels acusats.

De fet, en relació amb els empresaris penedits en el judici, ha dit: "Aquí el que no han dit és el que aconseguien quan els deixaven anar la història". 

tracking