SEGRE

JUDICI SEPARACIÓ

La custòdia d’un gos a Falset arriba als tribunals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge de Falset va suspendre ahir una vista per un delicte lleu d’apropiació indeguda d’un gos al considerar que hi ha un “buit legal” en la legislació pel que fa a animals. El gos, de nom Leben, vivia en una protectora del poble gestionada per Elena Tova. L’estiu de l’any passat, el seu exmarit, al seu torn extreballador del centre, Jonas Amadeo Lucas, es va emportar el gos al considerar que sempre s’havia fet càrrec de la mascota. Aleshores, la dona el va denunciar per haver “robat” el gos de les instal·lacions de l’ONG sense el seu permís com a propietària legal de l’animal.

El denunciat va apel·lar ahir a la recent reforma del Codi Civil per la qual els animals han passat a ser considerats “éssers vius” i no “coses”. “El Leben és la meua família i sempre ha estat amb mi. És un ésser que sent i no se’l pot considerar com una bicicleta”, va defensar Lucas. La defensa va argumentar que s’ha de resoldre sobre la “custòdia” del gos per la via civil, i per la seua banda la denunciant manté que s’ha de decidir per la via penal.

La mascota seguirà provisionalment a càrrec del denunciat, que ara viu a Cadis

Al seu torn, el jutge va expressar els seus “dubtes” sobre la resolució del conflicte i va requerir les parts que presentin sengles informes per decidir si el cas segueix endavant o queda arxivat per la via penal. El magistrat va argumentar que veu un “buit legal” en la consideració que fa el Codi Penal en relació amb les mascotes. D’aquesta manera, el gos continuarà provisionalment amb el denunciat, que actualment viu a Cadis.

tracking