SEGRE

POLÍTICA

Maíllo veu la persistència de Puigdemont com a fruit del seu "esquizofrènia"

Assegura que ni el Govern ni el PP no es fien del nou president del Parlament, Roger Torrent

Maíllo veu la persistència de Puigdemont com a fruit del seu

Maíllo veu la persistència de Puigdemont com a fruit del seu "esquizofrènia"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, considera que la persistència de Carles Puigdemont en ser investit president de la Generalitat des de Brussel·les és una conseqüència de la seua "esquizofrènia permanent per salvar-se a si mateix".

Martínez Maíllo, en una entrevista en Ona Zero, ha respost d’aquesta forma a les declaracions d’aquest matí de Puigdemont en les que ha reiterat que pot ser investit president sense tornar a Espanya gràcies a les noves tecnologies, però no podria exercir el càrrec com a "presidiari".

"És una fugida cap endavant", ha assenyalat el coordinador general del PP davant d’aquestes paraules abans de subratllar que Puigdemont té una responsabilitat penal a què ha de respondre tornant a Espanya per donar compte dels seus actes.

Maíllo ha insistit que per ser investit president s’han de respectar els procediments i no pugues ser-ho des de Brussel·les.

"Que vingui a Espanya. Que s’arrisqui i assumeixi la seua responsabilitat, i serà llavors quan haurà de respondre davant dels jutges", ha afegit.

Maíllo ha assegurat que ni el Govern ni el PP no es fien del nou president del Parlament, Roger Torrent, perquè "les paraules els les porta el vent" i, per això, esperaran a jutjar-lo pels seus fets.

Sí ha garantit que el Govern té preparats tots els mecanismes per respondre a possibles accions que no s’ajustin a la la llei i, especialment, una investidura telemàtica.

El dirigent del PP ha lamentat l’actitud de Ciudadanos de no prestar al seu partit un diputat en el Parlament perquè tingui grup propi i ha rebutjat que, tal com va dir ahir Albert Rivera, això fos un "frau" perquè forma part dels usos i costums parlamentaris.

"Li diria Ciutadans que ja va passar la campanya, que per una vegada pensi el constitucionalisme. Ja hi haurà altres campanyes, perquè tant en el to, com en la forma i el fons segueixen en campanya electoral", li ha retret.

tracking