SEGRE

PARTITS

La CUP crida a desobeir l’eventual veto del TC i diu que no participarà en cap altre ple

Anomena a la "mobilització social" i a la "desobediència civil no-violenta" contra l’actitud de l’Estat

La CUP crida a desobeir l'eventual veto del TC i diu que no participarà en cap altre ple

La CUP crida a desobeir l'eventual veto del TC i diu que no participarà en cap altre pleEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha cridat avui a "desobeir" al Tribunal Constitucional (TC) si aquest admet a tràmit el recurs del Govern contra la investidura de Carles Puigdemont, i alhora ha advertit que els seus quatre diputats no participaran en un ple en el qual Puigdemont no sigui el candidat a la investidura.

Abans de conèixer la decisió del TC, que es troba avui reunit per analitzar el recurs del Govern, el líder de la CUP en el Parlament, Carles Riera, ha demanat al president de la cambra, Roger Torrent, que si el TC suspèn la convocatòria del ple de dimarts per investir a Puigdemont, desobeeixi l’Alt Tribunal.

En primer lloc, la formació anticapitalista reclama Torrent i la Taula del Parlament que mantingui tant la convocatòria del ple d’investidura per al dia 30 com la candidatura de Puigdemont.

De fet, Riera ha avançat que els quatre diputats de la CUP estaran asseguts aquell dia a les tres de la tarda en els seus escons "en defensa de la sobirania popular", i ha animat a la resta de formacions a seguir el seu exemple.

Així mateix, el líder dels anticapitalistes ha advertit: "La CUP no participarà en cap ple que es pugui celebrar a la mesura del TC. Si no és un ple on Puigdemont sigui candidat, la CUP no participarà", ha dit Riera, que ha fet també una crida a la "mobilització social" i a la "desobediència civil no-violenta" contra l’actitud de l’Estat.

tracking