SEGRE

ESNOTICIA

L’advocat de Puigdemont veu poc recomanable que torni a Espanya

Defensa que es quedi a Bèlgica fins que “Madrid sigui raonable” || Bekaert considera que l’actitud de la Unió Europea és de baixa qualitat democràtica

Carles Puigdemont, amb la directora de campanya, Elsa Artadi, i el diputat Albert Batet.

Carles Puigdemont, amb la directora de campanya, Elsa Artadi, i el diputat Albert Batet.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de Carles Puigdemont, Paul Bekaert, va defensar ahir que el candidat de JuntsxCat es quedi a Bèlgica fins a nou avís. L’advocat belga va negar que Puigdemont no tingui “plenitud” de drets i va argumentar que no coneixia cap article de la Constitució o de la llei espanyola que tingués “prou base” com per demostrar el contrari. Va defensar també el seu dret a ser investit per via telemàtica, argumentant que una investidura presencial li comportaria ser immediatament arrestat.

En aquest sentit, l’advocat va explicar que el seu objectiu consisteix que el seu client eviti la presó, ja que és l’única forma en què aquest pugui continuar fent política. Segons Bekaert, Puigdemont estaria esperant que es retirés l’ordre d’arrest per tornar al país.

Bekaert defensa que la investidura a distància és la garantia als drets polítics del seu client

La reunió va atreure l’atenció al coincidir amb la deliberació del TC sobre la investidura

Amb referència al paper de la Unió Europea, Bekaert es va mostrar sorprès per la seua falta de democràcia. Segons va explicar, Europa està prioritzant la “sensació de seguretat” als valors democràtics mentre que el president de la Comunitat Europea, Jean-Claude Juncker, afavoreix els partits del grup popular europeu. A més, molts països europeus temen per les seues pròpies crisis nacionals, com en el cas dels escocesos o els corsos.

JxC es reuneix amb el seu candidat per definir el GovernUna delegació de Juntsx Cat, integrada per Elsa Artadi, Albert Batet i Quim Torra, va viatjar ahir a Brussel·les, la capital de Bèlgica, per reunir-se amb el candidat a la presidència Carles Puigdemont i començar a abordar el futur del Govern. El principal objectiu dels diputats era explicar a Puigdemont el desenvolupament de les converses que el grup havia mantingut amb els seus socis al Parlament, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Candidatura d’Unitat Popular (CUP). La reunió va cridar l’atenció al produir-se el mateix dia en què el Tribunal Constitucional (TC) s’havia reunit per deliberar sobre el recurs presentat pel Govern d’Espanya.

tracking