SEGRE

ESNOTICIA

L’ANC demana defensar el resultat del 21-D “fins on sigui necessari”

El contrari ho considera un cop d’Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del secretariat nacional de l’ANC, reunit de manera extraordinària ahir, va decidir ahir no acceptar “més imposicions ni usurpacions de la sobirania de Catalunya”. En un comunicat, l’entitat va avisar que entendrà com una “imposició inacceptable en una democràcia” qualsevol altra cosa que no sigui materialitzar el mandat del 21-D. Ho considerarien una “prova definitiva del cop d’Estat i de l’esperit dictatorial de l’estat espanyol” que asseguren que “mai acceptaran”. En aquest context, l’ANC va demanar a la ciutadania que estigui disposada a mobilitzar-se per defensar el seu vot.

L’ANC va assegurar que no es mourà de la seua “radicalitat democràtica” i que “arribarà fins on sigui necessari” per defensar-la.

L’ANC només accepta el mandat de les urnes del 27-S i el referèndum de l’1-0, ratificat el 21-D

En un comunicat emès mentre el Tribunal Constitucional deliberava sobre si suspenia el ple d’investidura de Carles Puigdemont, l’entitat va avisar que només acceptarà el mandat de les urnes del 27 de setembre del 2015 i el resultat del referèndum de l’1 d’octubre passat que consideren ratificat a les urnes el 21-D.

L’entitat va recordar, en aquest sentit, que ja va acceptar “per pragmatisme” la convocatòria “il·legítima” de les eleccions del 21 de desembre feta pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

“Hem estat disposats a tornar a les urnes. Les urnes han parlat i hem guanyat”, conclouen des de l’ANC.

L’associació Tàrrega per la Independència ha organitzat autocars perquè la gent es traslladi aquest dimarts als voltants del Parlament per donar suport al nomenament del nou president de la Generalitat.

La sortida dels autobusos serà a les 11 del matí des de l’estació d’autobusos i el preu és de 10 euros.

tracking