SEGRE

PANORAMA

Méndez de Vigo demana perdó per l’1-O i diu que sols hi va haver un ferit

Afirma que el 155 cessarà amb un Govern de llei, i no un Govern amb trampes

Casado va rebre ahir un premi al poble avilès de Guisando.

Casado va rebre ahir un premi al poble avilès de Guisando.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, i portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va demanar ahir perdó “a les persones que es van sentir maltractades” per les càrregues policials que es van produir a Catalunya l’1 d’octubre durant la celebració del referèndum il·legal d’independència, però va destacar que no es va haver de lamentar més ferits que “una persona que va perdre un ull” després de l’impacte d’una bala de goma. “He vist imatges que no m’han agradat, i que a tothom li hauria agradat evitar”, va dir Méndez de Vigo en una entrevista a La Sexta.

En aquest sentit, el portaveu del Govern espanyol va afirmar que les càrregues de l’1-O, “si les comparem amb altres manifestacions”, no van tenir més que un ferit d’importància. Va assegurar que l’aplicació de l’article 155 cessarà amb “un Govern amb totes les de la llei” i no si prospera “un Govern amb trampes”.

Pel seu costat, el vicesecretari general de Comunicació del PP, Pablo Casado, va instar ahir la “majoria independentista” a buscar un candidat diferent i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va considerar que Puigdemont hauria de fer un pas enrere perquè “tot un poble no es pot sacrificar per un home” que “bloqueja” la sortida a la crisi política actual.

Per la seua part, el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, va considerar que Puigdemont hauria de fer un pas al costat perquè no pot exercir la responsabilitat de president de la Generalitat “en plenitud de funcions”.

Així doncs, va demanar a “les institucions i partits catalans” que respectin la resolució del TC d’impedir una investidura a distància de Puigdemont, decisió que va considerar “aclaridora”.

tracking