SEGRE

PANORAMA

Més de 5.000 persones reclamen a Girona la llibertat dels presos

Acaba amb crits de “Puigdemont president”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marxa groga convocada per diferents Comitès per a la Defensa de la República (CDR) de les comarques de Girona va reunir ahir prop de 5.000 persones davant de la Subdelegació del Govern, a l’actual plaça Constitució i que en pocs dies passarà a dir-se plaça 1 d’Octubre del 2017.

La manifestació tenia com a objectiu denunciar l’actitud de l’Estat i demanar la llibertat d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis. El representant del CDR de Celrà, Albert López, va demanar als assistents que “persisteixen” i continuïn mobilitzant-se.

L’ANC ha convocat una concentració durant el ple i molta gent hi anirà amb caretes de Puigdemont

“Ells són un senglar ferit que ataca desbocat, però no ens podem deixar provocar”, va etzibar. La manifestació va acabar al voltant amb crits de “Puigdemont president”.

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, es va mostrar “molt content” de veure com la gent ha respost a la crida.

“Que hàgim recuperat els carrers d’aquesta manera tan multitudinària ens satisfà”, va reblar. A l’acte també va participar el president d’Òmnium al Gironès, Sergi Font, que va assegurar que “la dignitat ha tornat a sortir al carrer” i demana “no abaixar el cap”. La marxa groga pretenia tenyir d’aquest color el centre de la ciutat de Girona i així ha estat.

A més de samarretes, bufandes i mocadors de tot tipus es podien veure moltes estelades i els clàssics llaços a les jaquetes. Però una de les particularitats ha estat el gran nombre de persones que van acudir-hi amb caretes de Carles Puigdemont.

Precisament, l’ANC ha convocat per demà una concentració al passeig Lluís Companys de Barcelona en el moment del ple d’investidura i molta gent hi anirà amb caretes de Puigdemont.

Des de Tàrrega sortiran autobusos per anar a la manifestació. La sortida serà a les 11 del matí des de l’estació d’autobusos i el preu és de 10 euros.

tracking