SEGRE

PANORAMA

Puigdemont demanarà permís al Suprem per acudir demà al ple d'investidura

Rull assegura que la “inaudita” resolució del TC obre la porta a noves eleccions i Pascal respecta la decisió de sol·licitar autorització || El candidat critica els “obstacles” a què s’ha d’enfrontar

Marta Pascal al costat d’altres membres lleidatans del PDeCAT en un esmorzar a Alcoletge.

Marta Pascal al costat d’altres membres lleidatans del PDeCAT en un esmorzar a Alcoletge.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont demanarà al jutge del Suprem Pablo Llarena que l’autoritzi a assistir al ple convocat demà al Parlament per ser investit President de la Generalitat, tal com exigeix el Tribunal Constitucional. Així ho va assegurar ahir l’exconseller i diputat de Junts per Catalunya, Josep Rull, que va precisar que Puigdemont demanarà aquesta autorització “en les pròximes hores”, malgrat que el diputat va considerar que el plantejament del TC és “inaudit, un frau de llei”, amb unes mesures cautelars “impròpies” de l’alt tribunal i el seu advocat va apuntar que encara ho estaven estudiant.

Després de reunir-se dissabte durant diverses hores per resoldre el recurs interposat pel Govern central contra la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de convocar un ple d’investidura de Puigdemont, el TC va decidir que el candidat no podrà ser elegit a distància i només podrà ser votat si acudeix a la Cambra amb el permís del jutge.

El portaveu de JxCat assegura que “tant el pla A com el pla B és investir Carles Puigdemont”

Rull va admetre que, després de la decisió del TC, unes noves eleccions a Catalunya “són un escenari possible”, encara que va matisar que “ara mateix” no es contempla i que abans faran tot el que sigui possible per investir Puigdemont.

En el mateix sentit es va manifestar el portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, que va descartar que l’independentisme proposi un altre candidat per ser president que no sigui Carles Puigdemont a la sessió d’investidura de demà, al recalcar que “el pla A és Carles Puigdemont i el pla B a la investidura per a la seua formació és Carles Puigdmont”.

Pel seu costat, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, respecta que Puigdemont demani autorització judicial per assistir al ple. “Serem al seu costat en tot el que decideixi”, va dir ahir en un esmorzar a Alcoletge amb 300 associats del PDeCAT de Lleida, en el qual també hi va haver el president de la Diputació, Joan Reñé, i on va evitar pronunciar-se sobre si Puigdemont hauria d’anar al ple en cas que la justícia denegui la seua petició. “Qui decideix el president són els ciutadans i no Mariano Rajoy”, va concloure.

Per la seua part, Puigdemont va assistir ahir a un acte del partit nacionalista flamenc, la N-VA, a Lennik on va assegurar que el Govern central “ha posat tota mena d’obstacles per impedir que el Parlament pugui elegir amb normalitat el candidat a ser investit president”.

Puig i Ponsantí deixen l’escó per blindar la majoria

Els diputats Clara Ponsatí i Lluís Puig (Junts per Catalunya), consellers cessats del Govern i que actualment acompanyen Carles Puigdemont a Bèlgica, renunciaran avui al seu escó per blindar així la majoria independentista a la cambra parlamentària. A través del seu compte de Twitter, l’exconseller Puig va justificar la renúncia amb el següent argument: “Sempre he dit que sabíem com sumar 68 a la sessió d’investidura del Molt Honorable president Carles Puigdemont.

Demà (avui) presento la meua renúncia com a diputat, conscient que amb Clara Ponsatí fem un acte de dignitat pel nostre país”.

Prèviament, Puig havia inclòs dins de la renúncia la diputada lleidatana d’ERC Meritxell Serret, tanmateix la formació no ha confirmat que deixi el seu escó.

El mateix Puig es va veure posteriorment obligat a disculpar-se per parlar en nom de l’exconsellera republicana.

tracking