SEGRE

El Constitucional estudia ja les al·legacions de Puigdemont

L'edific del Tribunal Constitucional

El Constitucional estudia ja les al·legacions de PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Tribunal Constitucional s’ha reunit passats les 13.00 hores per estudiar la sol·licitud de Carles Puigdemont de deixar sense efecte la interlocutòria que va suspendre cautelarment la seua investidura si no és presencial i compta amb permís judicial. Els magistrats s’han reunit per estudiar la petició formulada ahir a la nit per Puigdmeont i la resta de diputats de Junts per Catalunya (JxCat) abans que el president del Parlament, Roger Torrent, decidís aquest matí ajornar el ple de la Cambra previst per a les 15.00 hores fins que el TC resolgui les al·legacions.

El Constitucional va acordar dissabte passat, en resposta a un recurs del Govern per suspendre el ple, que Puigdemont no pot ser investit com a president de la Generalitat si no és de manera presencial i amb permís judicial. Va ser una mesura cautelar sense entrar en l’admissió o no del recurs del Govern, qüestió per a la qual va donar a les parts deu dies de termini per presentar al·legacions.

Una vegada que es compleixi aquell termini, serà quan el tribunal s’hagi de pronunciar sobre el fons de l’assumpte, però avui haurà de respondre a la petició de Puigdemont i els diputats de JxCat de deixar sense efecte la interlocutòria.

Afirmen aquests parlamentaris que les mesures adoptades "vulneren drets fonamentals", ja que no han estat sol·licitades per cap de les parts, i "envaeixen l’autonomia del Parlament" i la "competència exclusiva de la Mesa" de la Cambra catalana en l’aplicació i interpretació del seu reglament.

tracking