SEGRE

EUA DIPLOMÀCIA

Trump obre la possibilitat a apujar els impostos als productes europeus

La UE l’adverteix que respondrà “ràpidament i adequadament” si pren mesures contres les seues exportacions || Dimiteix el subdirector de l’FBI, segons la premsa

El president nord-americà, Donald J. Trump, fa un discurs durant la compareixença a Davos.

El president nord-americà, Donald J. Trump, fa un discurs durant la compareixença a Davos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar que té “molts problemes” amb la Unió Europea (UE) i que la relació comercial del bloc comunitari amb el seu país és “injusta”, i va assenyalar que la postura europea respecte al comerç amb els EUA els anirà en “detriment” en el futur, sense especificar si es planteja una guerra aranzelària. “Jo tinc molts problemes amb la Unió Europea. Sóc el representant dels Estats Units, és una situació molt injusta. No podem introduir el nostre producte [a la UE], és molt, molt dur”, va afirmar en una entrevista amb la cadena britànica ITV. I, malgrat tot, ells ens envien el seu producte a nosaltres. Sense impostos, amb molt pocs impostos. És molt injust”, va insistir Trump, que va assegurar que si ell estigués en la posició de la primera ministra britànica, Theresa May, negociaria amb més “duresa” la sortida de la Unió. El president nord-americà va dir que ell “hauria adoptat una actitud diferent” a la de May en les negociacions amb Brussel·les i “hauria dit que la Unió Europea no és tan meravellosa com se suposa que és”.

Per la seua banda, la Comissió Europea va avisar el president nord-americà que respondrà “ràpidament i adequadament” si els Estats Units introdueixen qualsevol mesura per restringir les exportacions europees. “La UE està preparada per reaccionar ràpidament i apropiadament en cas que les nostres exportacions es vegin afectades per qualsevol mesura comercial restrictiva per part dels EUA”, va assegurar el portaveu en cap de l’Executiu comunitari, Margaritis Schinas en roda de premsa. Ahir mateix, la Comissió Europea va mostrar la seua “decepció” davant de l’aranzel addicional imposat pels Estats Units a l’oliva negra espanyola, una decisió preliminar que Espanya va denunciar a Brussel·les i després de la qual espera “seguir treballant” perquè l’expedient es resolgui en favor dels ajuts europeus.

D’altra banda, el número dos de l’FBI, Andrew McCabe, va dimitir ahir a l’haver rebut nombroses crítiques per part de Donald Trump, segons les cadenes NBC, CNN i CBS. McCabe va ser la mà dreta del director James Comey, acomiadat el 2017 pel mandatari.

tracking