SEGRE

Quins possibles escenaris s'obren a partir d'ara al Parlament?

Una vista de l'hemicicle del Parlament aquest dimecres.

Roger Torrent, elegit president del ParlamentÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament i els terminis

El ple s’ha ajornat 'sine die' malgrat que, en aparença, el primer debat d’investidura s’ha de celebrar en un màxim de deu dies hàbils després de constituir-se el Parlament. Aquest termini expiraria avui. Tot i així, la llei només diu que el president de la Cambra ha “de proposar al ple un candidat” en aquest límit de temps, però no quan votar-lo. Torrent va proposar Puigdemont el dia 22, així que podria donar per complert aquest primer termini legal. Els altres, que donen dos mesos per elegir el president o convocar eleccions, comencen a comptar després de la primera votació d’investidura.

El Tribunal Constitucional

El termini de deu dies que va fixar el TC per decidir si admet el recurs del Govern de Mariano Rajoy contra la investidura conclou la setmana que ve. Fins aleshores regeixen les mesures cautelars que fan inviable investir Puigdemont. Si ho admet, haurà de dictar sentència, sense un termini establert per fer-ho.

Justícia europea

Un hipotètic recurs davant de la justícia europea exigeix esgotar primer les vies jurídiques espanyoles i denunciar una vulneració del dret comunitari.

tracking