SEGRE

PANORAMA

Carles Puigdemont, en un missatge a Comín: “S'ha acabat, els nostres ens han sacrificat”

El president, que dóna per vàlida la conversa, assegura que “té moments en què dubta” però no es farà enrere || Per la seua part, Comín anuncia accions legals per filtrar comunicacions privades

App recomanada per Snowden - L’aplicació utilitzada per Puigdemont i Comín es diu Signal Private Messenger i entre els usuaris figura l’exanalista de la CIA Edward Snowden, al ser la millor opció per salvaguardar la privacitat.

App recomanada per Snowden - L’aplicació utilitzada per Puigdemont i Comín es diu Signal Private Messenger i entre els usuaris figura l’exanalista de la CIA Edward Snowden, al ser la millor opció per salvaguardar la privacitat.TELECINCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, va enviar dimarts diversos missatges al conseller destituït Toni Comín després de l’ajornament del ple d’investidura al Parlament en el qual reconeix que el procés independentista “s’ha acabat” i que els seus coreligionaris l’han “sacrificat”.

Segons va gravar una càmera de Telecinco que va enregistrar la pantalla del mòbil del diputat d’ERC, Puigdemont li diu: “Tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana. El pla de Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat i que gràcies a això puguin sortir de la presó tots. Si no, el ridícul històric és històric.” A més, i tal com va publicar El programa de Ana Rosa de Telecinco, Puigdemont afegeix: “Suposo que tens clar que això s’ha acabat. Els nostres ens han sacrificat. Almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà.”

Comín va rebre els missatges de Puigdemont mentre es trobava en un acte del partit N-VA a Lovaina –on substituïa precisament el president destituït–. Després de que es coneguessin aquests missatges, Carles Puigdemont s’hi va referir des de Twitter mostrant malestar pel que considera una vulneració de la seua “privacitat” admetent que també ha tingut moments de “dubte” però, contràriament al que es desprèn de les reflexions que va fer a Comín, nega que hagi arribat al final del seu camí polític: “Sóc humà i hi ha moments en què també jo dubto. També sóc el president i no m’arronsaré ni em faré enrere”.

Per la seua banda, Toni Comín va avisar que la divulgació de converses privades és “delicte” i “mereixedor de les pertinents accions legals”, i va puntualitzar que s’han “tret de context” els missatges rebuts de Carles Puigdemont.

Per la seua part, el portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va qüestionar que el ministeri de l’Interior destini “milers d’euros” a buscar Puigdemont davant de la seua eventual tornada a Catalunya per ser investit president, mentre que el país està “en màxima alerta terrorista”.

tracking