SEGRE

PANORAMA

Eufòria a Espanya al veure la fi del procés en les paraules del president

Sáenz de Santamaría anima el líder de JxCat a “assumir en públic el que es diu en privat” || Arrimadas li exigeix que reconegui que el “procés és una farsa”

Soraya Sáenz de Santamaría.

Soraya Sáenz de Santamaría.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central va subratllar ahir que els missatges privats entre Carles Puigdemont i el conseller cessat de Salut, Toni Comín, representen el “fracàs” de l’“esperpent” de l’estratègia independentista. En aquest sentit, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va manifestar que l’actitud del líder de JxCat és pròpia d’una “actuació circense” i que constitueix una “falta de respecte envers els catalans, la Constitució i l’Estat de Dret”. En la mateixa línia, la vicepresidenta de l’Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, va convidar el president cessat pel 155 a “assumir en públic el que es diu en privat”. Igualment, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va qualificar de “monumental” el “ridícul” protagonitzat per Puigdemont, alhora que va instar el Parlament a buscar un candidat alternatiu a la presidència de la Generalitat. Per la seua banda, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va veure als missatges filtrats “l’inici per a Catalunya i els catalans” d’un Govern “legal que treballi per la convivència”. En aquest sentit, el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, va animar Puigdemont a “deixar de fer el ridícul” i a “presentar la renúncia” com a diputat. Igualment, va aprofitar per “felicitar” Mariano Rajoy pel “triomf” del seu pla per a Catalunya. Des de Ciutadans, per la seua banda, Inés Arrimadas va expressar que “ha arribat l’hora de la veritat” i que Carles Puigdemont ha de reconèixer en públic que el “procés” és una “farsa” i que “han mentit prometent una cosa que no arribarà mai”. A més, la líder de la formació taronja a Catalunya va lamentar la “fractura” social del país i es va mostrar “afligida” per haver-se vist obligada a sortir del Parlament escortada dimarts a la tarda. D’altra banda, la diputada Lorena Roldán va denunciar que els independentistes volen “allargar” un “procés” que “agonitza”.

El PSOE exigeix al PP un “horitzó de sortida” per a CatalunyaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va exigir ahir a Mariano Rajoy una “resposta política” que presenti un “horitzó de sortida” a la crisi catalana. En aquest sentit, va explicar que Espanya “no necessita més pedaços” sinó un “projecte comú capaç d’embarcar la majoria”. Així, va criticar el president de l’Executiu central per haver “cronificat” el problema el conflicte i no fer “res” per posar-hi fi. Per la seua part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va tornar a assenyalar ahir la necessitat de proposar un candidat alternatiu a Carles Puigdemont. En aquest sentit, va vaticinar que “o proposen un nou candidat o hi haurà eleccions”. A més, va mostrar comprensió amb el missatge del líder de JxCat, ja que que “és perfectament comprensible que l’estat d’ànim i el discurs polític de vegades no coincideixin”.

Soraya Sáenz de Santamaría.

Soraya Sáenz de Santamaría.EFE

Soraya Sáenz de Santamaría.

Soraya Sáenz de Santamaría.EFE

tracking