SEGRE

Hasel: "Els membres dels Grapo són per a mi exemples de resistència"

Diu que les seues crítiques al rei emèrit són "dades objectives" que han aparegut en mitjans de comunicació

Pablo Hasel

Hasel: "Els membres dels Grapo són per a mi exemples de resistència"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raper lleidatà Pablo Hasel ha explicat aquest dijous en el judici contra ell per lloar a grups terroristes i insultar a la Corona i a la Policia a Twitter, que els membres dels Grapo són per a ell "exemples de resistència" i que les seues crítiques al rei emèrit són "dades objectives" que han aparegut en mitjans de comunicació.

Hasel, el veritable nom del qual és Pablo Rivadulla i que s’enfronta a dos anys i mig de presó per aquests fets, ha reconegut ser l’autor d’aquests tuits i, després de definir-se com a comunista, ha destacat que els Grapo "són comunistes que són exemples de resistència" per les condicions "molt dures" que han hagut, segons ell, de patir a la presó. "Defenso la llibertat perquè cadascú esculli els seus exemples de resistència, a mi ningú m’ha de dir qui és un exemple", ha insistit l’acusat -que el 2014 ja va ser condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme-, en indicar que a ell, per exemple, no li agraden els marines nord-americans, però "no demanaria presó a qui digui que els representa".

Respecte al vídeo que va publicar el 2016 a Youtube dedicat al rei Joan Carles, titulat "Juan Carlos el bobón", ha assegurat que "mig país" pensa com el i per això s’ha preguntat "si volen empresonar mig país que pensa el mateix". Segons la seua declaració, el que reflecteix aquest vídeo és que s’ha finançat amb diners públics les "gresques i amants" del Rei, una cosa que, ha apuntat, ha estat recollit en nombrosos mitjans de comunicació. "A veure si seré jo el culpable que el rei financi les seues caceres amb diners públics i als seus amants", ha plantejat el raper, que també ha defensat els comentaris injuriosos que va llançar contra els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat perquè, segons el seu parer, és també una dada objectiva que "van assassinar" 15 immigrants a la frontera del Tarajalen Ceuta i van quedar impunes.

tracking