SEGRE

JxCat assegura que "hi ha un pla" per investir Puigdemont i que el traslladarà a ERC

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya (JxCat) al Parlament, Eduard Pujol.

JxCat assegura que "hi ha un pla" per investir Puigdemont i que el traslladarà a ERCEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya (JxCat) al Parlament, Eduard Pujol, ha assegurat aquest divendres que "hi ha un pla" per investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat i ha afirmat que l’hi traslladarà a ERC. Després que ERC hagi urgit a JxCat que els transmeti la fórmula amb què pensen ells dur a terme una investidura "efectiva" que permeti formar Govern, Pujol ha apuntat en declaracions a Ràdio4-RNE que no compartiran "en públic" el pla perquè, ha dit, "cal ser capaços de donar-li la rellevància a l’anunci quan s’hagi de fer". "Hi ha tot l’interès del món en què hi hagi Govern i trobar solucions per a una situació que continua sent excepcional", ha reblat.

Pujol ha afirmat que la candidatura de la qual forma part no "contempla" l’escenari d’una repetició electoral en cas de no poder investir president a Puigdemont: "L’escenari de les eleccions no està contemplat, ni de bon tros." "Tots els partits independentistes estem conjurats per formar Govern, tenir presidència de la Generalitat i reinstaurar la normalitat al Palau", ha afirmat.

Preguntat pel pla suggerit pel líder d’ERC, Oriol Junqueras, de combinar una presidència "simbòlica" amb un Govern "efectiu", Pujol ha celebrat que s’estiguin "buscant fórmules" que permetin que hi hagi Govern, però ha insistit que "el candidat és Puigdemont." "Dimarts estàvem convençuts que, amb el reglament del Parlament a la mà, hi hauria una investidura de Puigdemont", ha asseverat Pujol, que ha insistit que Carles Puigdemont pot ser el president de la Generalitat.

Sobre el paper del número dos de la candidatura, Jordi Sànchez, Pujol ha apuntat que "el primer" que desitgen és que pugui sortir de presó i presidir una reunió de grup ja que és el president del grup parlamentari de JxCat.

tracking