SEGRE

PANORAMA

L'alcalde de Mollerussa, entre els substituts de Puigdemont si aquest no pot ser investit

Al costat d’Elsa Artadi, Eduard Pujol o els alcaldes de Girona i Valls || Turull i Rull estan també encausats i Marc Solsona no té imputacions i comptaria amb el suport del partit i el món local

Elsa Artadi.

Elsa Artadi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La versió oficial segueix sent que l’únic candidat que tenen en compte Junts per Catalunya i ERC per ser investit president de la Generalitat és Carles Puigdemont, tant per legitimitat democràtica al ser número u de la llista sobiranista més votada, com per restituir la presidència cessada per l’aplicació de l’article 155. De totes maneres, els missatges de desànim del mateix Puigdemont, les declaracions d’ahir del president del Parlament, Roger Torrent, i la possible alternativa que posa sobre la taula Oriol Junqueras d’una presidència simbòlica i una altra d’efectiva, apunten que si al final no queda cap altre remei per recuperar les institucions catalanes, caldria buscar alternatives. Entre els noms pels quals aposta el PDeCAT hi ha Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, diputat per Lleida i alt càrrec de la formació sense imputacions entre els escons de JxCat. Solsona comptaria amb el suport de molts alcaldes del PDeCAT de tot Catalunya i, per descomptat, del partit a Lleida, que va obtenir uns excel·lents resultats el 21-D.

Un altre dels noms que sonen amb força per exercir aquesta presidència interposada és el d’Elsa Artadi, diputada de JxCat i persona de la màxima confiança de Puigdemont, amb Eduard Pujol, exdirector de RAC 1 i portaveu adjunt de la formació al costat de la mateixa Artadi. Altres homes forts de Junts per Catalunya són els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, però tots dos arrosseguen problemes judicials derivats d’actuacions en el procés i podrien ser inhabilitats. Altres diputats amb suports serien l’alcalde de Valls, Albert Batet, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Marc Solsona no va voler fer cap comentari amb relació a la possibilitat de presidir la Generalitat i va assegurar que el seu únic candidat és Carles Puigdemont.

tracking