SEGRE

POLÍTICA EUROPA

Merkel i Schulz s’atansen en política europea però xoquen en matèria laboral

Negociació contra rellotge per la gran coalició

El líder del Partit Socialdemòcrata, Martin Schulz.

El líder del Partit Socialdemòcrata, Martin Schulz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (SPD) va aconseguir ahir estar un pas més a prop de tancar un pacte de govern amb la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) de la cancellera alemanya, Angela Merkel, a l’arribar a un acord en matèria de política econòmica europea. Encara que no es van revelar els detalls del programa, el líder de l’SPD, Martin Schulz, ho va definir com “el final de la política d’austeritat”.

Tot i així, les negociacions es van enrocar al voltant dels dos punts més reivindicats per l’SPD, després que s’arribés a un acord sobre les quotes d’immigrants com són acabar amb els contractes temporals injustificats i garantir la igualtat de tracte en l’assistència sanitària pública i privada.

L’SPD cauria al 18% en intenció de vot i només un 14% de la població votaria el seu líder per a canceller

L’SPD necessita aconseguir un bon tracte perquè els seus militants ratifiquin l’acord amb els conservadors però sense permetre que les negociacions es trenquin i es vagi de nou a eleccions. Segons un sondeig de l’institut Forsa publicat ahir, si en aquests moments hi hagués una elecció directa del canceller alemany, el 46% dels ciutadans es decantaria per l’actual cancellera alemanya, Angela Merkel, i només un 14% per Schulz, davant el 37% de fa un any. En la mateixa enquesta s’assenyala que un 53% dels votants estaria en contra que Schulz obtingués un càrrec com a ministre en una eventual “Gran Coalició”. El CDU mantindria una intenció de vot al voltant del 33%, mentre que el de l’SPD cauria al 18%. Si Schulz aconsegueix avui acordar un pacte amb els conservadors, l’haurà llavors de sotmetre al vot dels seus 440.000 militants mitjançant una consulta vinculant. Diversos sectors del partit, en especial les joventuts, ja han anunciat la negativa a donar suport a una nova coalició amb els conservadors.

tracking